Dülükbaba Tabiat Parkı’na Modern Pentatlon Sahası Yapılıyor

Şehitkamil Belediyesi tarafından hazırlanan, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA)’nca desteklenen “Dülükbaba Tabiat Parkı Modern Pentatlon” projesinin protokol imza töreni gerçekleşti.

İpekyolu Kalkınma Ajansı, 18 aylık bir süreç sonunda tamamlanması öngörülen 415 bin TL bütçeli projeye 312 bin TL destek sağlayacak.

Proje protokolü İpekyolu Kalkınma Ajansı binasında Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile İKA Genel Sekreteri Bülent Özkan arasında imzalandı. İmza töreni sonrasında projenin içeriğinden bahseden Başkan Fadıloğlu, 'Daha önce de İpekyolu Kalkınma Ajansı ile proje yapmıştık. İlk projede Dülük 'e isabet etmişti. Dülük olmasının bir özelliği var. Doğal ortam içerisinde enerji açısından ne yapabiliriz diye bir proje yapmıştık. Şimdi de özellikle eğitim amaçlı kullanabileceğimiz bir pentatlon sahası yaptık. Daha önce kendi imkanlarımızla yaptığımız bir ip parkurumuz vardı. Biz bunun yanına ip parkuruna gelenlerin vücutlarını esnetmeleri açısından pentatlon sahası yaptık. Bu projeyi İKA 'ya verdik. Bunun eğitime yönelik bir proje olduğu için destek verdiler. Bu şekildeki proje çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Desteklerinden dolayı İKA çalışanlarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Projenin bölgeye katkı sunmasını ve hayırlı olmasını dileyen İKA Genel Sekreteri Bülent Özkan, “Tabi ki İKA olarak kurulduğumuz günden bu yana bölgemizde hizmet etmeye çalışıyoruz. Yine Dülükbaba gibi güzel bir mesire alanının ortaya çıkarılması için yapılan proje bizim tarafımızdan değerlendirildi ve başarılı bulundu. İnşallah projemiz bölgemize katkı sağlar. Belediyelerimizle çalışmalar yürüteceğiz. Şehitkamil Belediyemizden bundan sonra da proje bekliyoruz.” şeklinde konuştu.