Doç. Dr Asan: Türkiye Sosyal Politikalar İçin Bütçesini Arttırıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Aşkın Asan Türkiye’nin sosyal politikalara ayırdığı bütçenin arttığını söyledi.

Yaklaşık olarak 3 gündür Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Konseyi ile birlikte yaptığı görüşmeleri ile ilgili Türk Evi 'nde basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Bakan Yardımcısı Doç. Dr Aşkın Asan 'Kırsal Kadın ' konusunda, 'Türkiye 'nin çok sayıda başarı hikayesi var. Bu konuda diğer ülkelerde bütçe kısıtlamalarına giderken Türkiye ise her zaman bütçesini arttırıyor. Her ne kadarda iş hayatına katılım konusundaki kadın oranı diğer ülkelere göre düşük olsa da bütçe konusunda sorun yok. Çünkü artık direk kadınlarla ilgilenen bir bakanlık var, bir başka kurumun bütçesine gerek yok. Bu çok önemli bir gelişme .” dedi.

Türkiye 'nin Avrupa Konseyinin kadına karşı şiddet anlaşmasını ilk kabul eden ülke olduğunu hatırlatan Doç. Dr Asan, “Türkiye 'nin önceki yıllara göre sosyal konularda çok mesafe aldı. Köydes 'ten tutunda, kadını güçlendirmeye kadar, eğitim ve sağlık alanında çok ciddi mesafeler alındı. Bütün bunları dünya ile paylaştığımız zaman bizi tebrik ediyorlar. 2023 Türkiye 'sinde kadın ve erkek herkesin birlikte kalkınması gerekiyor. Bizde çalışmalarımız bu şekilde sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği (KEFE) Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ise kadının güçlenmesi ile alakalı bütün ilgili bakanların hazırladığı projelerin hayata geçirildiğini söyledi.