CHP Uşak Kadın Kolları Teşkilatı Kadın Kotasının Arttırılmasını Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Kadın Kolları Teşkilatı, 16. Olağanüstü Tüzük Kurultay’ında kadın kotasının yüzde 33’e çıkartılmasını değerlendirdi.

CHP Uşak Kadın Kolları Teşkilatı Kadın Kotasının Arttırılmasını Değerlendirdi
CHP Uşak Kadın Kolları Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Durdu Karataş, tüzük değişikliği ile kadınların siyasette daha etkin hale geleceğini söyledi. Teşkilat olarak tüm kadınları CHP çatısı altında siyaset yapmaya davet ettiklerini belirten Karataş, yapılan değişikliğin devrim niteliğinde olduğunu iddia etti.

Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan 'ın 2 Mart günü Uşak 'a geleceğini de belirten Durdu Karataş, “CHP olarak kadınlarımızın siyasette daha etkin olmasını istiyoruz. Kurultayda kadın kotasının yüzde 25 'ten yüzde 33 'e çıkarılmasını sevinçle karşılıyoruz. Önümüzde yerel seçimler var. İlimizdeki tüm kadınlarımızı partimizin çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyoruz. Kadınlara erkeklerle eşit toplumsal hakları ve seçme-seçilme temelinde siyasal eşitlik haklarını veren CHP, şimdi de iktidarın kadını toplumsal yaşamdan uzaklaştırma baskısına karşı büyük bir atılım yaptı. Kota; ulusal ve yerel seçimlerde, örgüt yönetiminde, kongre, kurultay delegeliklerinde zorunlu uygulama olarak benimsendi” dedi.
Kaynak: İHA