Çatılardan Düşen Kar Kütleleri Birçok Aracı Kullanılamaz Hale Getirdi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde apartmanların çatısından düşen kar kütleleri park halindeki bazı otomobilleri kullanılamaz hale getirdi.

Havaların ısınmaya birlikte çatılarda uzun süredir biriken ve buza dönen kar kütlelerinin yere düşmesi sonucunda apartman önlerinde park halinde bulunan birçok araçta hasar meydana geldi. Son bir haftadır etkili olan kar yağışından dolayı Bitlis il merkezinde kar kalınlığı 1 metre 60 santimi buldu. Akşamları araçlarını her zamanki gibi apartmanlarının önlerine ve kenarlarına park eden araç sahipleri, dün akşam saatlerinde duydukları gürültüyle Deprem olduğunu sanıp kendilerini dışarı attı.

Panikle kendini dışarı atan vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüler. Bitlis 'in Tatvan ilçesinde ki Tuğ Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde park halinde olan 2 araç çatılardan düşen buzlu kar kütleleri sebebiyle kullanılamaz hale geldi.

Gece boyunca çatılardan düşen buzlu kar kütlelerinin ilçede çok sayıda araçta maddi hasara yol açtığı öğrenildi.

Kar kütleleri altında kullanılamaz hale gelen araçlardan biri de Tatvan 'da özel bir firmanın Teknik servisine ait. Kar kütlelerinin altında kalmaktan kendilerini son saniyede kurtaran servis elemanları olayın tam araca binecekleri sırada gerçekleştiğini aniden bir ses duyduklarını ve kar kütlesi düşmeye başladığını gördüklerinde hemen aracın yandan kaçarak canlarını kurtardıklarını belirtti.

Saniyelerle canlarını kurtardıklarını anlatan servis elemanlarından Umutcan Eryiğit, 'Tuğ Mahallesine bir eve servise gelmiştik. İşimizi bitirdik arkadaşlarımızla birlikte araca binmek için araca doğru yöneldik. Elimizi kapıyı açmak için uzattığımız sırada önce bir ses duyduk. Sonra ufak kar kütlelerinin üzerimize düştüğünü fark ettik. Hemen koşarak aracın yanından uzaklaştık. Aradan birkaç saniye geçtikten sonra şiddetli bir sesle çatılardan buzlu kar kütlelerinin araçların üzerine düştüğünü gördük. Yaklaşık 15 – 20 saniye düşmeye devam eden kar kütleleri aracımızı ve park halindeki diğer araçları kullanılamaz hale getirdi. ' ifadelerini kullandı.

Diğer araç sahipleri ise 'Akşam işten geldiğimizde aracımızı her zamanki park ettiğim yere çektik. Binanın çatısından düşen buzlu kar kütleleri araçlarımızın tavanına kar düştü. Araçlarımızda maddi hasar meydana geldi. Bu kar buradan geçen insanların üzerine de düşebilirdi. ' şeklinde konuştu.