Cansız Mankenlerle Sembolik Açılış

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) başkanlık devir teslim töreni bugün yapıldı.

Cansız Mankenlerle Sembolik Açılış
Yeni başkan Yıldırım Demirören görevi, başkanlığı genel kurula kadar vekaleten yürüten Hüsnü Güreli'den devraldı.

TFF'nin İstinye'deki merkezinde gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Yıldırım Demirören, tek gayelerinin Türk futbolunu en iyi yerlere taşımak ve futboldaki eski sevgiyi tekrar kazandırmak olduğunu söyledi. Sıkıntıların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Demirören, 'Biraz sabır gerek. Bu sorunların hepsini çözeceğimize inanıyoruz. Çünkü çözülmesi gerekiyor. Sorunlar ertelendikçe hep büyüyor. Biz de bir an evvel kanayan parmağı kesmek zorundayız. Kesin radikal kararlar alaraksüreci bitirmek zorunda olduğumuza inanıyorum. Türk futbolu için hayırlı olsun ' dedi.

Demirören, bugün yapacakları yönetim kurulu toplantısında alacakları kararla, bundan sonra yönetim kurulunda aldıkları kararlardan sonra sadece basın sözcüsünün medyaya konuşacağını belirterek, 'Ben dahil diğer yöneticilerin basına demeç vermelerinin belli bir süre doğru olmadığına inanıyoruz. Kişileri zorlayarak telefonla alınacak cevapların yönetim kurulunu bağlamaktan çok Türk futbolunu bağlıyor bu süreçte. Bu kararımızın anlayışla karşılanmasını bekliyoruz ' diye konuştu.

'Ligin gelecek sezon 22 takımla oynanacağı ' iddialarının sorulması üzerine ise Demirören, 'Bu haberi yazan arkadaş burada, o cevap versin ' ifadelerini kullandı.

Hüsnü Güreli ise yaptığı açıklamada 4 yıl Beşiktaş'ta birlikte çalıştığı Yıldırım Demirören'in bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inandığını belirterek, 'Geçiş sürecinde mevcut işlemleri yerine getirmeye çalıştık. Çok güzel bir seçim ortamında herkes tek vücut oldu ve Türk futbolunun sorunlarını çözmek için sizler göreve geldiniz. TFF, eğitimde ve tesisleşmede çağdaş hamleler yapmak, genç futbolcuların yetişmesine odaklanmak, futbolun Türkiye'de yaygınlaştırılmasına ve sevilmesine ön ayak olmak veAvrupa'da ve Türkiye'de büyüyen futbol ekonomisini karlı bir şeklide ayakta tutmak zorunda. Bundan sonraki yönetimlerin yapması gereken en önemli işlerden biri mali disiplini sağlayarak, bu çok önemli sektörün güçlü bir şekilde ayakta kalmasını sağlamaktır. Bunu da bu federasyonun yapacağına emin olarak yönetimi sayın başkan ve değerli yöneticilere huzur içinde devrediyoruz ' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yıldırım Demirören, Hüsnü Güreli'ye hizmetlerinden dolayı bir plaket sundu.
Kaynak: İHA