Çakmak Ailesinin Dramı

Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde evi yıkılan Çakmak ailesi, kendi imkanlarıyla yaptıkları çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Çakmak Ailesinin Dramı
Hatuniye Mahallesi'nde tek katlı bir evde yaşayan Çakmak ailesi, 23 Ekim tarihinde meydana gelen depremde evlerini kaybetti. Tüm eşyaları enkaz altında kalan aile, evlerinin hemen yanında kendi imkanlarıyla kurdukları çadırda yaşam mücadelesi vermeye başladı.

Çadırda 8 nüfusuyla birlikte yaşayan Mehmet Çakmak, kimsenin kendilerine yardımcı olmadığını savunarak, 'Depremde evimiz yıkıldı. Eşyalarımız enkazda kaldı. Kaç kez ekipler gelip, 'Size acil bir yer lazım' dedi. Ama aradan o kadar zaman geçti ilgilenen yok. Birkaç kez dilekçe yazdım ama o da çare olmadı. Bize hala neden konteynır vermediklerini anlamadık ' dedi.

Elektriklerin sık sık kesildiğini söyleyen çocuklar ise, 'Biz dört öğrenciyiz. Elektrikler sık sık kesiliyor. Hem derslerimizi yapamıyoruz hem de çok üşüyoruz. Evimiz yıkıldı. Tek isteğimiz bize konteynır, sonrasında ise ev vermeleridir ' diye konuştu.
Kaynak: İHA