Büyükşehir’den Hayat Kurtaran Kampanya

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay işbirliği ile düzenlenen kan bağışı kampanyası başladı.

Büyükşehir’den Hayat Kurtaran Kampanya
Büyükşehir Belediyesi personeli ve yöneticilerinin katılımıyla start alan kampanya, önümüzdeki günlerde Büyükşehir 'e bağlı şirketlerde ve kentin yoğun meydanlarında yapılacak organizasyonlarla devam edecek.

Türk Kızılayı 'nın kan stoklarındaki azalma nedeniyle sıkıntı yaşaması üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 'nun talimatıyla düzenlenen kan bağışı kampanyası başladı. Kampanyanın ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi Yemekhanesi 'nde kurulan bağış merkezinde büyük yoğunluk yaşandı. Türk Kızılayı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Eşrefpaşa Hastanesi 'nin katkılarıyla başlatılan kampanyaya kan vererek destek olmak isteyen Büyükşehir Belediyesi çalışanları, sırayla bağışta bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise ilaç kullanması nedeniyle kan veremedi.Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Bora İrer, İzmir 'de yıllık 170 bin ünite kana ihtiyaç duyan Türk Kızılayı 'nın son dönemde kan sıkıntısı yaşadığını açıklaması üzerine kampanyayı başlattıklarını belirterek, “Bu startın ardından Karşıyaka ve Kemeraltı girişi ile Bornova Meydan 'da yine Türk Kızılayı ile birlikte, vatandaşlarımızın da katkılarıyla kampanyamızı sürdüreceğiz” dedi. Türk Kızılayı 'na desteklerini sürdürmek için Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde yılda iki kez kan bağışı kampanyaları düzenleyeceklerini dile getiren Başhekim İrer, yarından itibaren Kemeraltı girişinde kan bağışlarına başlanacağını, Büyükşehir Belediyesi 'ndeki organizasyonun 5 Mart 'a kadar süreceğini ve 10 Mart 'ta İZBETON 'da bir kampanya daha düzenleneceğini söyledi.

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Bora İrer, tüm İzmirlileri bu kampanyaya katılmaya davet etti.Türk Kızılayı İzmir Kan Bağışı Merkezi Müdürü Burak Yurdakul ise İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin desteğinin önemine dikkat çekerek, “Çalışanlarının yaptığı bağışlarla ve kentin meydanlarını bize açarak destek verdikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Kana ihtiyacı olan tüm hasta ve hasta yakınları adına, kan bağışında bulunanlara şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Kaynak: İHA