Büyükşehir Belediyesi 24 Saat Mesai Yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi son yılların en soğuk kış mevsiminin yaşandığı bu günlerde olumsuzlukların önüne geçmek için seferber oldu.

Büyükşehir Belediyesi 24 Saat Mesai Yapıyor
Büyükşehir Trafik Zabıta Ekipleri kar yağışında trafiği sorunsuz bir şekilde yürümesi için yoğun mesai yaparken yollarda kayan araçlara anında müdahale ediyor. 24 saat çalışan ekipler günde 20 araca müdahale ederek yollarda mahsur kalmasını önledi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri yoğun kar yağışının neden olduğu olumsuz hava şartlarında oluşacak kaza ve olumsuzluklara anında müdahale ederek vatandaşın güvenli bir şekilde sorun yaşamadan gidecekleri yere ulaşmalarına yardımcı oluyor. Özellikle ihtiyaç duyulan noktalarda görev yapan ekipler olaylara anında müdahale yapıyor.

Kentin görev sorumluluğu dahilindeki tüm noktalarda 24 saat yoğun mesai yapan Büyükşehir Trafik Zabıta ekipleri kar yağışı nedeni ile yola hazırlıksız çıkarak yoldan kayan araçları çekici ile kurtarma çalışmaları yürütüyor. Ağır kış şartlarında trafiğin problemsiz işlemesi için yönlendirme hizmeti yürüten ekipler buzlanma, kar yağışı gibi bilgiler diğer birimlere haberdar ediyor.

Özellikle hastane, köy yolları gibi noktalarda görev yapan Zabıta Trafik ekipleri önemli yollarda da ekipleri hazır kıta bekletiyor. Umuttepe yol güzergahında 2 çekici, 1 ekip ve toplam 8 personel ile görev yapan Büyükşehir Trafik Zabıta ekipleri, hastaların hastaneye ulaşımlarını sorunsuz yaşamamasını sağlıyor. Gazanfer Bilge Bulvarı 'nda ağır tonajlı araçların iniş ve çıkışların kontrol altında tutan ekipler, bölgedeki araçların yolda kalmamaları için çalışıyor.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Kocaeli ' de yeniden etkili olan kar yağışı nedeniyle yoğun mesai yapıyor. 155 araç ve 315 personel ile gün boyu kar ile mücadele eden Kar timleri 24 saat görev yapıyor. Yaklaşık 243 köy ve 606 mahalleye ulaşımı sağlayacak yollarda vatandaşların yolda mahsur kalmamaları için çalışan ekiplere İSU ve Park Bahçeler Müdürlüğü 'ne bağlı personel de yardımcı oluyor. Greyder, loder ve tuzlama araçları ile yolları açmayı başaran ekipler vatandaşların yollarda sorun yaşamamasını sağladı.

Kaynak: İHA