Bursa İnternet Kullanımında Beşinci Sırada

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, 2011 sonu itibarıyla yaklaşık 250 bin TTNET ADSL abonesi olan Bursa’nın internet kullanımında 5.sırada yer aldığını, interneti en çok akşam saatlerinde kullanan Bursalıların yüzde 47’sinin video izlediğini söyledi.

Türk Milli Takımı'nın ana sponsorlarından TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak Türkiye-Slovakya maçı öncesi Botanik Park'ta basın mensupları ile bir araya gelerek TTNET 'in Bursa verilerini paylaştı. Yılmaz, “Tivibu Ev” için 20 yeni hizmet bölgesi yatırımı yaparak Bursa 'daki hizmet bölgesi sayısını 30 'a çıkardıklarını, bir yandan da altyapısı ve koşulları uygun olan müşterilerinin kotalarında ve faturalarında herhangi bir değişiklik olmadan hızlı internet FİBERNET 'e geçirmeye başladıklarını kaydetti.


TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, 2011 sonu itibarıyla, Bursa 'nın ilgi çekici TTNET verilerini şöyle sıraladı: 'Bursa, toplam internet kullanımında İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya 'dan sonra 5 'inci sırada yer alıyor. Bursa 'da 2011 sonu itibarıyla yaklaşık 250 bin TTNET ADSL abonesi var. Abonelerin yüzde 78 'i erkek, yüzde 22 'si ise kadın kullanıcılardan oluşuyor. Bursalılar en çok 20.30-22.30 saatleri arasında internet kullanıyor. İnternete girenlerin yüzde 47 'si video izliyor. Bursa, 81 il içerisinde penetrasyon sıralamasında 10 'uncu sırada yer alıyor. TTNET 'in Bursa 'da hane sayısına göre penetrasyonu yüzde 37. Bursalılar 2011 'in ikinci yarısında en fazla veriyi 5.150.000 GB 'la Aralık ayında indirdi. '

Tahsin Yılmaz, müşterilerinin TTNET FİBERNET 'le 5 GB 'lık veriyi yaklaşık 8 dakikada indirebileceklerini anlatarak, “Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla 81 ilde TTNET FİBERNET paketlerini sunmaya başladık. Altyapısı ve koşulları uygun olan Bursalı müşterilerimizi kotalarında ya da faturalarında herhangi bir değişiklik olmadan çok daha hızlı hizmet alacakları fiber internete geçirmeye başladık. Bursalı TTNET 'liler, artık filmleri çok daha yüksek çözünürlükte izleyecek, müzikleri çok daha yüksek kaliteyle dinleyebilecek. 5 GB 'lık veriyi, 1 Mbps hızda 13 saatte indirenler, aynı veriyi TTNET FİBERNET 'le 100 Mbps 'ye kadar hızla ve yaklaşık 8 dakikada indirebilecek. TTNET WiFi gibi birçok servisten de ücretsiz yararlanma olanağı bulacak.” dedi.


TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, konuşmasına TTNET 'in yeni dönem televizyon platformu Tivibu ile bilgiler vererek şöyle devam etti: “Tivibu ile Türkiye'de televizyon yayıncılığına birçok yenilik getirdik. 'TTNET 'le Her Şey Mümkün ' dedik; iletişimin üç temel bileşeni olan internet, televizyon ve telefonu birlikte sahiplendik. Yeni dönem TV platformumuz Tivibu 'yu 4 ekrana yani; televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve tabletlere taşıdık.”

İLETİŞİM VE EĞLENCE ŞİRKETİ OLARAK TTNET

TTNET hakkında bilgi veren TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, “2006 yılında tüm Türkiye 'yi internete bağlamak ve dünyayla tanıştırmak amacıyla kurulan TTNET, bugün kurumsal ve bireysel hizmetleriyle sektörde öncü rol oynayan, müşterilerine bugünün ve geleceğin iletişim teknolojilerini sunan, iletişim ve eğlence şirketidir. İletişim teknolojilerinin üç temel bileşeni olan internet, televizyon ve telefonu birlikte sahiplenen TTNET eğitim, eğlence, iletişim, güvenlik ve işletmelere özel ürünleriyle Türkiye 'nin tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Şirketin ürün portföyünde başta ADSL/VDSL 2-hızlı internet erişimi, fiber internet erişimi, WiFi kablosuz internet erişimi ve iPass işbirliği ile TTNET WiFi yurt dışı erişim hizmeti, G.SHDSL, Metro Ethernet, ATM ve Frame Relay internet erişim hizmetleri bulunmaktadır. Sinema ve televizyonu taşınabilir hale getiren Tivibu Web ve ev ortamında TV ekranından ulaşılabilen IPTV hizmeti Tivibu Ev'in yanı sıra, Avea işbirliği ile TTNET Mobil markası altında GSM ve 3G dahil tüm cep telefonu hizmetleri de TTNET müşterilerine sunulmaktadır.”

Tahsin Yılmaz, internet erişim hizmetlerinin yanı sıra TTNET 'in katma değerli servisleri arasında milyonlarca şarkıyı ücretsiz dinleme imkanı sunan TTNET Müzik, dijital oyun platformu Playstore, eğitim alanına yeni bir soluk getiren akıllı eğitim destek aracı TTNET Vitamin İlköğretim ve TTNET Vitamin Lise bulunduğunu hatırlattı. TTNET Güvenlik kapsamında güvenli internet için birçok ürün ve servisi kullanıcılarına sunduğunu kaydeden Yılmaz, TTNET İşyerim Paketleri ile de işletmelerin ihtiyaçlarına özel ürün ve servisler geliştirdiğini belirtti.


TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Tek faturada internet, TV, sabit ve mobil ses hizmetlerini müşterilerine sunan TTNET, Türkiye 'de bir ilki daha gerçekleştirerek “dörtlü servis” dönemini başlatan ilk iletişim ve eğlence şirketi olma kimliği kazanmıştır.”