Bursa Defterdarlığından BALKANSİAD'a Vergi Teşekkürü

Balkan Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) Başkanı Naci Şahin, 23.Vergi Haftası dolayısıyla Bursa Defterdarı Metin Otak'ı ziyaret etti.

Bursa Defterdarlığından BALKANSİAD'a Vergi Teşekkürü
Vergi ödeme bilincinin artırılması için her yıl düzenlenen Vergi Haftası etkinliklerinin bu yıl 23.'sü Bursa'da da gerçekleştiriliyor. Kurulmasının üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen Bursa'nın en önemli SİAD'larından biri haline gelen BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, yönetim kurulu üyelerinden Mümin Pekcan, Aytuğ Onur ve Kemal Demirel, Bursa Defterdarı Metin Otak'ı makamında ziyaret etti.

Derneğin kuruluşundan bugüne yaptıkları icraatları sıralayan Şahin, '23. Vergi Haftası dolayısı ile sizleri ziyaret etmekteyiz. Bizler, BALKANSİAD yönetimi ve üyeleri olarak vergilerini ödeyen iş dünyasının insanlarıyız. Bunu layıkıyla yerine getirdiğimizde Türkiye ekonomisinin daha da güçlendiğini görüyoruz. BALKANSİAD olarak, yüzyıllar boyu etle tırnak gibi olduğumuz Balkan ve Anadolu toprakları arasında ekonomik bağları güçlendirmeyi arzuluyoruz. Bu ne kadar güçlü bir şekilde gerçekleşirse Bursa'nın Türkiye ekonomisindeki yerinin de daha iyi olacağını, ödeyeceğimiz vergilerle de Türkiye'nin ekonomik açıdan güçleneceğini düşünüyoruz ' dedi.

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması için her yıl şubat ayının son haftasının 'Vergi Haftası ' olarak çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirten Otak. 'Vergi Haftası'nın kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması için bu etkinlerin faydalı olduğunu düşünüyorum. Vergi ödemelerindeki artışlar bizleri memnun etmektedir. Bu durum aynı zamanda vatandaşımızın da gelirinin arttığının bir göstergesidir. Modern toplumlarda vergi çok esaslı bir görevdir. Vergi borçları azalıp, vergiler alınınca ülke kalkınıyor ve hizmetlerde peşpeşe beraberinde geliyor. Biz bürokratlar olarak asil görevimiz millete hizmettir. Vergisi ile ülkemize katkı sağlayan ve topluma sunulan hizmetlerde payı olan tüm BALKANSİAD üyelerine sizlerin aracılığıyla teşekkür ederim ' ifadelerini kullandı.Şahin, bahar döneminde Balkan ülkelerine ziyaret programlarının olacağını ifade ederek, 'Ticari işbirlikleri için somut adımlar atılacağına inanıyoruz ' şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA