'Bursa'da Şehrin Göbeğinde Kano Yarışları Yapılacak'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünyada spor turizm pastasının 250 milyar dolar olduğuna dikkat çekerek, "Biz bunun yüzde birini alamıyoruz.

'Bursa'da Şehrin Göbeğinde Kano Yarışları Yapılacak'
Yüzde 5'ini alabilsek bize yeter artar bile. Hüdevandigar Kent Parkı içinde kano yarışları için parkur oluşturacağız. Dünya çapında yarışlar organize edilecek ' dedi.Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Başkanı Emre Varlık ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi makamında ziyaret etti. Genç sanayicileri kapıda karşılayan Altepe, üyeler ile bir süre sohbet etti. Ziyarette konuşan Varlık, GESİAD olarak Bursa'nın markalaşma yolunda attığı her adıma destek verdiklerini belirterek, projeleri hakkında bilgi verdi. Çılgın bir proje hazırladıklarını söyleyen Varlık, 'Bir komisyon oluşturduk. Bursa'nın markalarını ulusal boyutta ön plana çıkartmayı arzuluyoruz. Bursa'mızdaki firmaları ulusal platformda ön plana çıkartacak bir proje için hazırlıklarımız sürüyor. Bir platform oluşturarak, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. Bunun ile ilgi netleşen bilgileri paylaşacağız ' diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti anlatan Başkan Altepe, Türkiye'nin en fazla göçü alan kenti olması nedeniyle yapılaşmanın her geçen gün arttığı Bursa'da, halkın nefes alabileceği yeni rekreasyon alanları oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı. Dikkaldırım ve Odunluk bölgesine Bursa'nın en büyük kent parkının kazandırılacağı projeyi hatırlatan Altepe, bu parkta hazırlanacak parkurlarla dünya kano şampiyonalarına ev sahipliği yapacaklarını vurguladı.

'ŞEHRİN MERKEZİNDE DÜNYA KANO YARIŞLARI YAPILACAK '

Altepe, 'Buraya yapacağımız kent parkı, mevcut kültürparktan daha büyük bir alana sahip. Hem Osmangazi hem de Nilüfer ilçelerine hitap edecek ve bölgeye vizyon katacak bir proje harladık. Park içinde geçen 100 metre genişliğinde ve bin 100 metre uzunluğundaki kanal, kano yarışlarının yapılabileceği şekilde düzenlenecek. Hüdevandigar Parkı içinde kano yarışları için parkur oluşturacağız. Federayon yetkilileri dün geldi. Burayı gezdiler. Nilüfer deresi üzerinde güzel kano yarışları yapılacak. O parkın içinde dünya çapında yarışlar organize edilecek. Bütün bunlar şehrin merkezinde olacak ' diye konuştu.

'DÜNYA SPOR TURİZMİ PASTASI 250 MİLYAR DOLAR '


Bursa'nın bir spor şehri olduğunun altını çizen Altepe, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 'Bir spor şehrinde bunların olması gerek. Güzel salonlar ve veledromlar yapılmalı. Bursa'nın gurur duyacak o kadar çok değeri varki. Bunları tanıtmalıyız. Stad olması gerek. Dünyada 250 milyar dolar spor turizminin piyasası var. Biz bunun yüzde birini bile alamıyoruz. Yüzde 5'ini alabilsek bize yeter de artar bile. Bunun için alt yapımız olmalı. Bu güzel tesislerimiz olmalı. '

'BURSA'NIN ÜRÜNLERİ EN KALİTELİSİDİR '


Bursa'da ilk defe yerli bir aracın üretildiğine dikkat çeken Altepe, 'Bursa bunu yaptı. Yapacak daha çok işimiz var. Kendimiz de üretebiliriz. Yapmak istedik de yapamadık mı? Bizim ürünlerimiz de kaliteli. Hata oranları düşük. En kaliteli araçlar Bursa'da üretiliyor. Çünkü bizde genç iş gücü var. Hepsi teknik okul mezunu. Üretim sistemlerini kendine göre yeniliyorlar. Müşteri Şili'den ürün isterken Bursa fabrikasını gösteriyor ' dedi.Ziyaretin sonunda Varlık, Altepe'ye GESİAD amblemli bir bayrak hediye etti. Altepe, GESİAD yönetim kurulu üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA