Burhaniye’de Okul Kantinleri Denetlendi

Balıkesir’in Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri Mühendis Erdinç Çavuşoğlu ve Hava Dolmacı tarafından okul kantinleri denetlendi.

Burhaniye’de Okul Kantinleri Denetlendi
İlçede bulunan okul kantinlerinin 5996 Sayılı Kanun gereğince periyodik olarak denetlendiğini bildiren İlçe Müdürü Dursun Okur, ilçede gıda üretimi ve satışı yapan bütün işletmelerin kontrol edildiğini söyledi. İlçe Müdürlüğü olarak program çerçevesinde denetimlerin devam ettiğini bildiren İlçe Müdürü Dursun Okur, “Denetim programımızın yoğunluğuna rağmen her sömestri için okul kantinlerinde en az 2 defa denetim ve kontrol yapılmaya çalışılmaktadır.

Yapılan denetim ve kontrollerde çalışanların sağlık muayene kartları, işletmenin genel sağlık ve hijyen şartlarına uygunluğu, satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihlerinin kontrolü yapılmaktadır. Ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Üretim İzinlerinin bulunup bulunmadığı kontrol edilmektedir. Kontrol ekiplerimiz tarafından yapılan denetim ve kontrollerde okul kantinlerinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır. Denetimler devam edecektir” dedi.
Kaynak: İHA