Bugiad, Hindistan'da Ticaret İmkanlarını İnceledi

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) üyeleri, yurtdışındaki iş imkanlarını araştırmaya devam ediyor.

BUGİAD Otomotiv Komitesi yeni iş imkânlarını araştırmak, sanayi bölgelerini gezmek ve iş görüşmeleri için Hindistan 'a gezi düzenledi.

Geziye katılan işadamları, Anand Automoti ve Relan Group fabrikalarını ziyaret ederek, üretim araçları ve teknolojilerini yakından inceledi. Daha sonra Hindistan Ticaret ve Sanayi Odası 'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Genel Sekreter Rohit Sharma ülkenin ticari durumunu ve yabancı yatırımcılar için sunulan teşvikleri anlattı. Katılımcılar toplantının ardından Hintli 48 firmayla ikili iş görüşmeleri yaptı.


Yeni Delhi Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'ni ziyaretinde, Ticaret Müşaviri Ziya Demirdüzen yatırım için gelecek firmalara bilgi noktasında her zaman yardımcı olacaklarını söyledi. Heyet ayrıca Hint-Türk İşadamları Derneği 'ne de misafir olarak, genel sekreter Mehmet Ali Şeker 'den ülke ticari yapısını ve dernek çalışmalarını dinledi. Hindistan iş gezisine katılan üyeler kültürel gezi yaparak, dünyanın yedi harikasından biri olan Tac Mahal 'i yakından görüp bilgi aldı.


BUGİAD Otomotiv Komitesi Başkanı Kemalettin Bayram, Hindistan gezisiyle ilgili şu bilgileri verdi: 'Bu gezide Hindistan 'ı ve ticaret imkanlarını yakından gördük. Katılan herkes memnuniyetini dile getirdi. Sunulan iş fırsatlarını değerlendirmeyi düşünüyoruz. '

İhsan Erden ise Hintli on kadar iş adamıyla kauçuk sektöründe görüşmeler yaptıklarını ve pazar imkânlarını incelediklerini söyledi. İsmail Andiç de Hindistan iş fırsatlarını ve kültürünü görme şansı bulduklarını, geziden çok memnun kaldıklarını aktardı.

Hindistan iş gezisine BUGİAD üyelerinden Kemalettin Bayram, Refik Öztüfekçi, İsmail Andiç, İhsan Erden, Recep Göral, Kamil Aydın, Ahmet Oruç ve Recep Ayaz ile Sektör Koordinatörü Serkan Kılıçaslan katıldı.