BİŞDER Çiftçiyi Köyünde Bilgilendirdi

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER) Tarım Komitesi, Edirneli çiftçileri köylerinde bilgilendirdi.

Türkiye 'nin buğday ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Edirne 'de Tarımsal üretimin daha bilinçli yapılması, çiftçilerin sektördeki gelişmelerden haberdar olması için BİŞDER Tarım Komitesi bilgilendirme programları gerçekleştiriyor. Geçen yıllar merkeze bağlı köylere yönelik eğitici semineler düzenleyen dernek bu kez uzmanları çiftçilerin yaşadıkları köylere götürdü.

Bu kapsamda son program Edirne 'nin Meriç ilçesine bağlı Kavaklı köyünde yapıldı. Trakya Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Araştırma Bölümü Başkanı Dr. Sami Süzer ile Edirne İl Tarım Müdürlüğü şube müdürlerinden Bilgin Yılmaz çiftçilere bilgi verdi. Toplantıya Kavaklı köyünün yanı sırada civar köylerden çok sayıda çiftçi katıldı. İlk sunum Dr. Sami Süzer tarafından yapıldı. Süzer çiftçilere buğday tarımı, gübreleme, ilaçlama, hasat ve depolama konularında bilgi verdi. Süzer 'den sonra söz alan Bilgin Yılmaz, katılımcıların tarla destekleri ve çiftçiye verilen hibeler ilgili sunum yaptı.

BİŞDER Tarım Komitesi Başkanı Ahmet Yıldırım da tarımın Türkiye 'nin en önemli sektörlerinden biri olduğunu belirtti. Bilinçli bir tarımla verimin artabileceğine dikkat çeken Yıldırım, çiftçilere yeni ufuk kazandırmak amacıyla eğitici programlar düzenlediklerini söyledi.

Yaptıkları programlara yoğun bir katılımın olduğunu vurgulayan Yıldırım, uzmanların verdikleri bilgilerle çiftçilerin memnun bir şekilde ayrıldığını açıkladı.