Birlik Bahçesi'nden Muhtaç Ailelere Yardım Eli

Kısa adı MATAB olan Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Başkanı Recep Barut, kurdukları Birlik Bahçesi'nden 150 dar gelirli ve yardıma muhtaç aileye yardım ettiklerini belirtti.

Birlik Bahçesi'nden Muhtaç Ailelere Yardım Eli
Bu sayıyı en kısa sürede iki katına çıkaracaklarını belirten Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) Başkanı Recep BarutSarılar beldesinde açtıkları Birlik Bahçesi'ni Manavgat merkezde de açacaklarını kaydetti.Birlik Bahçesi kurulması ile ilgili hiç yasal engelin bulunmadığını belirten Barut, kullanılmayan malzemelerin vatandaşın kendi gönül rızasıyla vermesinin ve ihtiyaç sahiplerine verilmesinin MATAB'ın asli görevi olduğunu kaydetti.

Barut, vatandaşın Birlik Bahçesi'ne verememesi durumunda gerek eski mobilyalarını, elektronik eşyalarını ve kıyafetlerini çevreye atacağını, bu durumdan çevrenin zarar göreceğini, MATAB'ın asil görevleri arasında çevrenin korunmasının bulunduğunu da sözlerine ekledi.Birlik Bahçesi'ni Manavgat'ta yoksullukla mücadele için kurduklarını belirten Barut, 'Halkımızdan tutanak karşılığı aldığımız yardımları dar gelirli ailelere ve ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Şu ana kadar 150 aileye yardım yaptık. Bunu en kısa zamanda 300 çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için Manavgat merkezde ofis yeri arıyoruz. Evdeki kullanmadığımız eşyaları ve giysileri atmayalım. Yoksul bir aileyi sevindirelim. Birlik Bahçesi'nin kurulmasında her hangi bir yasal engel yok. Zaten bu MATAB'ın öncelikli görevi. ' diye konuştu.
Kaynak: İHA