Beylikdüzü Belediyesi'nde Bahar Temizliği

Van Defterdarı Yücel Öz, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Mirza Nadiroğlu'nu ziyaret etti.

Beylikdüzü Belediyesi'nde Bahar Temizliği
Vergi Dairesi Müdürü Hikmet Atabay ve Gelir Müdürü Vedat Gelişkan ile birlikte VATSO'yu ziyaret eden Yücel Öz, Vergi Haftası'nın kurumsal bir etkinlik olduğunu ve tüm illerde kutlandığını söyledi. Bu programın her yıl kamuoyunda vergi bilincini oluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Öz, 'Hepinizin bildiği gibi 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde iki büyük felaket yaşadık. Ümit ediyorum ki bundan sonra hiç kimse böyle bir felaketle karşı karşıya kalmaz. Bu felaketlerden sonra ticari,ekonomik ve sosyal alanda toparlanma sürecinin en kısa sürede tamamlanacağını ümit ediyorum ' dedi.

Etkinlik kapsamında okullarda öğrencilere vergi bilincinin yerleştirilmesi amacıyla etkinlikler de yaptıklarını ifade eden Öz, 'Ayrıca mükellef ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. Yine etkinlik kapsamında gelir ve kurumlar vergisi beyanları ile ilk beşte yer alan mükelleflerimize yapılacak törenle plaket vereceğiz. Biz Van Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer meslek odaları ile paydaş kurumuz. Biz en iyi hizmeti vermek için gayret gösteriyoruz. Bizlere düşen her türlü görevden kaçmadan elimizi taşın altınabırakıyoruz ' diye konuºtu.

VATSO Yönetim Kurulu Baºkan? Mirza Nadiro?lu ise, ziyaretten duydu?u memnuniyeti dile getirerek, 'Vergi Haftası'nın ülkemize ve ilimize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum. Vergi ödeme alışkanlığının oluşturulmasına yönelik yapılan bu etkinlik büyük önem arz etmektedir. Sizlerin de bahsettiği gibi ilimizde yaşanan deprem felaketleri nedeniyle bu yıl bu etkinlik buruk şekilde gerçekleşiyor. Ama zor durumlarda böylesine önemli etkinliklerin gerçekleştirilmesi çok önemlidir. İlk depremden buyana 4 aysüre geçti. Artık hayatı normale dönüştürmenin çabası içinde olmalıyız. Bu ilde gelir ve kurumlar vergisi ödeyen mükelleflerin büyük çoğunluğu odamız üyesidir. Üyelerimiz de zor bir dönemden geçiyor. Ancak VATSO olarak üyelerimizin bu zorlu süreçten en az hasarla çıkmaları için gayretimiz ve çabamız devam etmektedir. Merkezi hükümetten de destek bekliyoruz. Van yalnız kendisine değil, çevre illere de hitap ve hizmet eden bir il konumundadır. Ümit ediyorum Van 23 Ekim'den daha iyi bir konuma gelecektir 'dedi.

Ziyaret esnasında Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri Roza Kartal, Metin Abi, Hacı Tugay ile Meclis Üyesi Mehmet Çilingir de hazır bulundu.
Kaynak: İHA