BDP'li Pervin Buldan Hakkari'de

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Hakkari'de esnafı ziyaret ederek 1 Mart Perşembe günü yapacakları Dünya Kadınlar Günü Mitingi'ne davet etti.

BDP'li Pervin Buldan Hakkari'de
Sabah saatlerinde Hakkari'ye gelen Pervin Buldan, ilk olarak Bulvar Caddesi'nde bulunan BDP Hakkari İl Başkanlığını ziyaret ederek BDP İl Başkanı M. Sıdık Yıldırım ve partililerle görüştü. Yapılan görüşmenin ardından parti binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Buldan, önümüzdeki süreci diyalog, müzakere ve barış süreci olarak gördüklerini belirterek, 'Yarın Hakkari'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir miting gerçekleştireceğiz. Bu yıl Hakkari'den start veriyoruz. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Hakkari ve Nusaybin'den vereceğimiz startın çok önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Özellikle siyasi soykırım operasyonlarının çok yoğun işlendiği bu süreçte, Hakkari'de yapacağımız 'Siyasi soykırıma son ve Sayın Öcalan'a özgürlük' mitingimizin çok anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Buradan vereceğimiz mesajın, atacağımız sloganların Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından, hükümet tarafından çok iyi anlaşılması gerektiği ifade etmek istiyorum. Dün itibarıyla Hakkaribölgesine geldik ve bugün burada esnafımızı ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek bir duyarlılık oluşturmaya çalışıyoruz. Bugünkü ziyaretlerimizde esnafımızdan yarınki mitingimize eşlerini, kızlarını, annelerini ve kız kardeşlerini göndermelerini isteyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki yarın buradan verilecek olan mesaj, önümüzdeki süreci belirleyecektir. Önümüzdeki süreci; diyalog, müzakere ve barış süreci olarak gördüğümüzü belirtmek istiyorum. Bu anlamda Hakkari'den vereceğimiz mesajın da anlamlı olduğunubir kez daha ifade etmek istiyorum. Yarın bütün kadınlarımızı Merzan Sahası'nda yapacağımız mitingimize davet ediyorum ' ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından cadde esnafını ziyaret eden Buldan; BDP İl Başkanı M. Sıdık Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demir ve partililerle birlikte davetiye dağıtarak halkı mitinge davet etti.
Kaynak: İHA