Bayrampaşa Halinde 'zam' İsyanı

Bayrampaşa sebze haline mal getiren ve halden mal taşıyan nakliyeciler, giriş ve otopark ücretlerine yüzde 100 zam yapıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Hal girişlerini ve otogar yolunu kısmen trafiğe kapatan nakliyeciler, lastik yakarak araçların hale girişini engelledi.

Bayrampaşa sebze halinde, giriş ve otopark ücretlerine zam yapılması nakliyecileri isyan noktasına getirdi. Küçük araçlar için hale giriş ücretinin 3 TL 'den 5.5 TL 'ye yükseltildiğini öğrenen nakliyeciler, geceden itibaren hale akın etti. Yaş sebze ve meyve halinin girişlerini kamyonlarla kapatan nakliyeciler, ücretlerin indirilmesini istedi. Eylemlerini gündüz saatlerinde de devam ettiren nakliyeciler, Otogar-Bayrampaşa yolunu da kısmen trafiğe kapattı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda iş yerlerine gitmeye çalışan vatandaşlar dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Hal girişinde lastik yakan nakliyeciler, “Girişte ücret alınıyor, içerde beklenen her saat için ayrı bir tarife uygulanıyor.” dedi.

Daha girişte 3 TL alındığını söyleyen nakliyeciler, bu rakamın 5.5 TL 'ye yükseldiğini belirtti. Perşembe günü uygulamaya konulacak olan yeni ücretlerin çok yüksek olduğunu anlatan nakliyeciler, buradan mal almaya gelen küçük esnaf ve nakliyeci zor durumda bırakılıyor.” diye konuştu.

TRAFİK POLİSİNE KIZDI, YOLU KAPATTI

Bu arada, nakliyecilerin eylemine müdahale etmek isteyen trafik polisine kızan bir kamyonet sürücüsü, aracını açık olan tek şeride çekerek yolu tamamen kapattı. Kısa süren eylem sırasında trafik polisi ile kamyonet sürücüsü arasında tartışma yaşandı. Kamyonet sürücüsü daha sonra aracını yoldan çekti.

Nakliyeciler, yaklaşık 5 saat süren eylemlerini bitirdikten sonra mal almak için hale girmeye başladı.