Başkan Oğuz’dan Sanayicilere Çağrı

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa’nın sadece İzmir ve Ege Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin üretim, istihdam ve ticaret yükünü taşıdığını, ancak sanayi kuruluşlarının vergiyi başka kentlerde ödemesinin mağduriyetini yaşadığını söyledi.

Başkan Oğuz’dan Sanayicilere Çağrı
Başkanı Turgut Oğuz, belediye meclis üyesi Fuat Özer ile birlikte Vergi Haftası münasebetiyle Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Abdullah Ölmez ve kurum personelini ziyaret etti. Ziyarette Başkan Oğuz 'a Aliağa 'daki vergi istatistikleri hakkında bilgi veren Vergi Dairesi Müdürü Ölmez, 4 bin 750 mükellef bulunduğunu belirterek, “31 Aralık 2011 itibariyle 650 milyon 373 bin TL vergi tahakkuku oluştu. Bunun yaklaşık 219 milyon 478 bin TL 'si tahsil edildi. 2011 tahsilatımız yüzde 70 'lere ulaştı” dedi.

Aliağa Vergi Dairesi 'nin, mükelleflerle yapıcı, güven veren, diyaloga açık ve çözüm odaklı hizmet verdiğini kaydeden Başkan Oğuz ise, “Aliağa, gerçekte daha fazla vergi ödüyor. Ancak, bazı büyük sanayi kuruluşlarımızın merkezi Aliağa dışında olduğundan, bu kuruluşların ödediği vergi ilçemizde görülmüyor. Sanayi kuruluşlarımıza vergi ödemelerini Aliağa 'da yapmaları çağrısında bulunuyorum. Burada üreten kuruluşların vergilerini Aliağa 'da ödemesiyle ilçemizin genel bütçeden, kamu yatırımlarından alacağı pay da büyük oranda artacak. Bu da bölgemizi daha gelişmiş, altyapısı tamamlanmış, sağlıklı bir çevrede, vatandaşa daha kaliteli hizmet sunan bir bölge haline getirecektir” diye konuştu.
Kaynak: İHA