Başkan Karahan’dan Çavdır Mahallesine Jeotermal Müjdesi

Kütahya Simav’da jeotermal enerji ile konut ve işyerlerini ısıtma projesi gün geçtikçe yaygınlaşıyor.

Başkan Karahan’dan Çavdır Mahallesine Jeotermal Müjdesi
DP 'li Belediye Başkanı Kasım Karahan bu kapsamda sürdürdükleri çalışmalar sonucu önümüzdeki günlerde Çavdır Mahallesine de enerji vermeye başlayacaklarını bildirdi.İlçe genelinde jeotermal enerji ile ısınan konut ve işyeri sayısının 8 bini aştığını vurgulayan Başkan Karahan, Çavdır Mahallesindeki yeraltı sıcak su boru döşeme çalışmalarının tamamlandığını ve projeden yararlanmak isteyen abonelere bu günlerde jeotermal enerji verebilecek duruma geldiklerini söyledi.

Simav 'da konut ve işyerlerini jeotermal enerji ile ısıtma projesinin 1992 yılından bu yana devam ettiğini vurgulayan Başkan Karahan, “Hedefimiz ilçemizdeki 13 bin dolayındaki konutun tamamını 2013 yılında jeotermal enerji ile ısıtarak Guinnes Rekorlar Kitabına girmek” dedi.

Simav 'ın 8 bini aşkın konut ve işyerini jeotermal enerji ile ısıtmak suretiyle Türkiye 'de ilçeler bazında rekoru elinde bulundurduğuna değinen Başkan Karahan, “Eynal Kaplıcaları Bölgesinden yeraltından çıkardığımız 162 derecelik Jeotermal enerjimizden sadece konut ve işyerlerimiz yararlanmıyor. Eynal Kaplıcalarımızdaki 900 yatak kapasiteli tesislerimizin yanı sıra bölgede bulunan 350 dekar seralarda yararlanıyor” dedi.
Kaynak: İHA