Başkale'de Öğrenciyi Ağlatan Tatbikat

Van'ın Başkale ilçesindeki okullarda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Van depremini yaşamış bir kız öğrenci, tatbikat sırasında göz yaşlarına hakim olamadı. Yeniden korkuya kapılan öğrenci, ambulansa alındı.

Başkale Fatih İlköğretim Okulu ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda düzenlenen deprem ve yangın tatbikatları gerçeği aratmadı. Tatbikata itfaiye, sağlık ekipleri, asker ve polisler de katıldı. İtfaiye ve sağlık ekipleri, Fatih İlköğretim Okulu'nda yangın olduğu ihbarı üzerine 2 dakikada olay yerine geldi. Bin 300 öğrenci ve 40 öğretmenin görevli olduğu okul, 5 dakika içinde boşlatılmaya çalışıldı. Okulda mahsur kalan ve yaralanan öğrenciler, itfaiyenin uzattığı merdiven ile kurtarıldı.

Başkale Yatılı İlköğretim Okulu'nda ise deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrenciler, deprem sırasında okuldan çıkmayarak öncelikle masaların altına girdi. Öğrenciler, deprem biter bitmez okulu boşaltmaya başladı. Okulun 3. katında yaralanan ve mahsur kalan öğrenciler yine itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı. Daha önce Van depremini yaşamış bir kız öğrenci, tatbikat sırasında göz yaşlarına hakim olamadı. Yeniden korkuya kapılan öğrenci, ambulansa alındı, sağlık görevlileri ve okul müdürü Ünal Duyan tarafından teselli edildi.

Başkale Fatih İlköğretim Okulu öğretmeni Esra Dağıstan Kaynak, tatbikatın başarılı geçtiğini söyledi. Deprem tatbikatına katılan depremzede öğrenciler, tatbikat esnasında depremi sanki yeniden yaşadıklarını ama bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirttiler.


Öğrenciler, deprem ve yangın tatbikatından sonra itfaiye, sağlık, asker ve polis ekiplerini alkışladı.