Başbuğ'un Avukatından 'Başbuğ'u Yakan Cevap' Haberine Tepki

İnternet andıcı davasının tutuklu sanığı eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un avukatı, Genelkurmay’ın internet sitelerinin faaliyetleriyle ilgili Başbakanlık ve MGK’ya hiçbir şekilde rapor sunulmadığı yönünde mahkemeye gönderdiği cevabın ‘Başbuğ’u yakan cevap’ şeklinde haber yapılarak müvekkili aleyhinde belge gibi gösterildiğini öne sürerek habere tepki gösterdi.

Başbuğ 'un avukatı İlkay Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, Genelkurmay 'ın cevabının müvekkilinin beyanı ile çelişmediğini savundu. Sezer, “28 Şubat 2012 tarihli bazı basın yayın organlarında Genelkurmay Başkanlığı tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 'ne cevaben yazılan bir yazı nedeniyle müvekkilimiz emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında haber yapıldığı görülmüştür.” dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 'nin 27 Ekim 2011 tarihli oturumunda bir avukatın talebi üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nca işletildiği ve ayrıca takip edildiği bildirilen sitelerle alakalı olarak dörder aylık periyotlarla MGK veya Başbakanlığa sunulmak üzere herhangi bir rapor hazırlanıp hazırlanmadığının bildirilmesi, eğer varsa bu raporların 2006 yılından bu yana onaylı suretlerinin gönderilmesinin istendiğini hatırlatan Sezer, “Genelkurmay Başkanlığınca 26 Aralık 2011 tarihinde verilen cevapta Genelkurmay Harekat ve İstihbarat Başkanlıkları ile Genel Sekreterliği kayıtlarına göre, doğrudan MGK veya Başbakanlığa sunulmak üzere hazırlanan ve gönderilen bir rapor bulunmadığı bildirilmiştir.” ifadelerini kulandı.

Sezer, Genelkurmay Başkanlığı 'nın bu cevabının müvekkili Başbuğ 'un hiçbir beyanı ile çelişmemesine rağmen, bazı basın yayın organlarınca aleyhine bir belge sunulmuş gibi haber yapılmasının doğru ve etik bir davranış olmadığını savundu.