Barut, “Spor Turizmi Manavgat'ı 12 Ay Turizme Taşır”

Side TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, golf ve spor turizminin başlamasının Antalya'nın Manavgat ilçesinde 12 ay turizmin önünü açacağını belirtti.

Barut, “Spor Turizmi Manavgat'ı 12 Ay Turizme Taşır”
Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side TUDER) aylık olağan toplantısı Evrenseki'de bulunan Seher Sun Palace Resort Otel'de yapıldı. Toplantıya Side TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Şükrü Vural, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır ve bölgedeki turizmciler katıldı. Toplantının açılışında konuşan Cengiz Haydar Barut, dernek olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı. Geçtiğimiz yıllarda katıldıklarının aksine bu sene yurtdışında tüketici ağırlıklı fuarlarda yer aldıklarını söyleyen Barut; “Bu fuarlarda direkt olarak tüketicilerle diyaloglar kurduk. Onların isteklerini öğrendik. Bizim açımızdan çok yararlı oldu. Gelecek yıllarda da tüketici ağırlıklı fuarlara katılacağız” dedi.

MATSO VE MATAB'A TEŞEKKÜR

Önümüzdeki günlerde ITB Berlin Fuarı'nın yapılacağını ve dernek olarak ayrı bir stand olarak yer alacaklarını belirten Barut; “Almanya ITB Berlin Fuarı'nda standımızda üyelerimiz her türlü görüşmeyi yapabilirler. Standımızın alt yapı maliyetini karşılayan Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) yönetimine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Berlin Fuarı'nın ardından Rusya ve Ukrayna'daki fuarlara katılacaklarını ayrıca bölgede bulunan otelcilerin katılacağı ve gelişen pazar olarak nitelendirdiği 10-12 ülkede düzenlenen fuara da materyal desteği vereceklerini kaydeden Barut; promosyon malzemelerinin sağlanması konusunda kendilerine destek veren Manavgat Turizm Altyapı Birliği (MATAB) yönetimine de teşekkür etti.

OYMAPINAR'LA OYALANDIK

Manavgat'ta yıllardır turizmin 12 aya yayılması ve spor turizminde de yer alınması konusunda söylemler olduğuna dikkat çeken Barut; “Yıllar önce bölgemizde Sorgun Çamlığı golf alanı olarak belirlendi. Ancak daha sonra hukuksal olarak olmayacağı ortaya çıktı. Ardından Oymapınar'ın adı gündeme geldi” dedi. Oymapınar turizm alanı diyerek Manavgat'ın ve Manavgat'lının yıllardır oyalandığını kaydeden Barut; ”Keşke Oymapınar Turizm Alanı faaliyete geçirilebilse. O bölge göl manzarasıyla birlikte dünyanın en iyi destinasyonu olur,ama çok zor” dedi.

5 BİN DÖNÜMÜ SEYREDİYORUZ

Manavgat ırmağı ile Kızılağaç Turizm Bölgesi arasında kalan bir alanda ne yapılacağını belli olmadığını işaret eden Barut şunları söyledi:“Yaklaşık 5 bin dönümlük bir arazi bom boş duruyor. Bizler buraya konaklama tesisi yapılmasını istemiyoruz. Buraya 3-4 tane golf alanı, onlarca futbol sahası, tenis kortu yapılabilir. Yanında Yat çekek yeri var, o bölgeye yat limanı yapılabilir.”Kış aylarında Kızılağaç ve Titreyengöl'deki otellerin kapalı olduğunu belirten Barut; “Turizmden geçinen Manavgatlı esnaf kış aylarında siftah yapmadan işyerlerini kapatıyor. İnsanlar işsiz kalıyor. Biz bu alanın spor alanı olarak ilan edelim. Burada Manavgat Belediyesi, belde belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor. Yeterki biz bunu yapmak isteyelim. Buradaki bölgeye yapılacak golf ve spor tesisleri Manavgat'ı Kış turizminde de uçuracaktır” diye konuştu.

SİDE YIKILIP YENİDEN YAPILACAK


Toplantıda konuşan Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar da bölgede bulunan turizmcilerle bölgenin kalkınması destinasyonun geliştirilmesi için çeşitli toplantılarda bir araya geldiklerini söyledi. Side turizmin 30 yıl once başladığını ve şimdilerde çok büyük bir potansiyele ulaştığını kaydeden Başkan Uçar, belediye olarak Side'de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Side'de hazırlanan imar planının 3 ay içinde onaylanmasını beklediklerini kaydeden Başkan Uçar, köy içinde bulunan büyük otellerin hepsinin yıkılacağını ve yapıların 2 katlı, taş, cumbalı ve kiremitli binalardan oluşan orjinal bir şekilde yeniden yapılacağını belirtti.Yıllardır turizmcilerin Side markasıyla kendilerini pazarladıklarını kaydeden Başkan Uçar; “Ancak Barut grubu haricinde hiç bir grup Side'deki antik eserlerin restorasyonunu üstlenmiyor. Benim dileğim, kendi kurumlarını Side olarak pazarlayan turizmcilerin Side'ye katkı sağlamalarıdır” diye konuştu.Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin her geçen yıl marka haline geldiğini belirten Başkan Uçar ; bu sene ilk defa düzenlenen Air Show Side gösterisinin de her yıl daha da büyüyeceğini kaydetti.
Kaynak: İHA