Baraj Faciasında Hayatını Kaybeden İşçi Defnedildi

Adana'nın Kozan ilçesinde Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlaması sonucu sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Erkan Yiğen'in cenazesi toprağa verildi.

Baraj Faciasında Hayatını Kaybeden İşçi Defnedildi
Dün günün ilk ışıklarıyla birlikte başlayan arama çalışmalarında baraj inşaatında kepçe operatörü olarak çalışan kayıp işçi Erkan Yiğen'in (28) cesedi, patlamanın yaşandığı baraj kapağının altında, yüzeyin 3 metre aşağısında çalıştığı iş makinesi içerisinde bulunmuştu

Bugün Kozan Belediyesi Aile Mezarlığı'nda Yiğen için düzenlenen cenaze törenine Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının İlçe Müftüsü Faramüz Beydoğan tarafından kıldırılmasının ardından Erkan Yiğen toprağa verilirken, hamile eşi Ayşe Yiğen kocasını el sallayarak son yolculuğuna uğurladı.

Öte yandan, suya kapılarak kaybolan diğer 7 işçinin bulunmasına yönelik arama kurtarma çalışmaları dün bulunan ceset etrafında yoğunlaştığı öğrenildi. Daha önce sele kapılan ve bulunan iki işçi Eyyüp Altıntaş ve Cumali Değirmeci'nin cenazeleri de sevenlerinin gözyaşları arasında Kozan Mezarlığında toprağa verilmişti.
Kaynak: İHA