Banka Önünden Para Torbasını Çalanları Lüks Yaşam Ele Verdi

İzmir'in Konak ilçesi Çankaya semtindeki bir banka şubesinin önünde, nakil aracına para taşıyan güvenlik görevlisinin elindeki 150 bin lira bulunan çuvalı alarak kaçan motosikletli iki kapkaççı yakalandı. Zanlılar A.K. (30) ve A.B.'yi (26), lüks yaşamlarının ele verdiği belirtildi.

Olay, 15 Şubat 2012'de meydana geldi. Bir bankaya ait 34 ZT 0268 plakalı zırhlı araç, Efes Şubesi'nden 320 bin lira, 26 Ağustos Şubesi'nden 200 bin lira ve 200 bin euro, Manavkuyu Şubesi'nden 150 bin lira ve Çamdibi Şubesi'nden 320 bin lira alarak merkeze gelmişti. İzmir Merkez Şubesi önünde paralar araçtan bankaya nakledildiği sırada siyah deri montlu, kafasında siyah bere ve kapşon bulunan kimliği belirsiz bir kişi, güvenlik görevlisi H.A.'nın elinde bulunan beyaz renkli iki para çuvalını alıp kaçmaya çalışmıştı. H.A. direnince sadece bir tanesini alıp koşmaya başlamış ve kendisini bekleyen motosiklete binerek izini kaybettirmişti. Olayı soruşturan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlıları yakalamak için bölgedeki işyerlerine ait güvenlik kameralarının görüntülerini inceledi. Bunun yanısıra zanlıların kaçmış olabileceği güzergâh üzerindeki kameraların kayıtları da mercek altına aldı.

Bu sırada gelen bir ihbar, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Kimliği belirsiz bir kişi telefon ederek, poliste kaydı bulunan A.K. ve A.B.'nin son günlerde son derece lüks bir hayat yaşadığını bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen sivil Huzur timleri, iki şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlılar, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne götürüldü.