Balıkesir Vali Yardımcısı Dural: 'Ne İş Olsa Yaparım' Devri Bitti

Balıkesir Vali Yardımcısı Dural, hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin günümüzde büyük önem kazandığını belirterek, "Eskiden sadece biçki dikiş kursu açılıyordu. Günümüzde ise istek ve ihtiyaçlar değişti. 'Ne iş olsa yaparım' devri bitti. İşletmeler artık kalifiye elemanlar arıyor." dedi.

Balıkesir Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Müdür Yardımcısı İbrahim Binay, İl Müftüsü Turgut Açari, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Canseven, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve temsilcileri katıldı. Binay, açılış konuşmasında hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin önemine değindi, 'Ana Kız Okuldayız Kampanyası ' hakkında bilgi verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın ise hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin her geçen gün öneminin arttığını belirterek, eğitimin örgün ve yaygın olarak iki ana bölümde verildiğini kaydetti.

Yaygın eğitimin, 'Hayat Boyu Eğitim ' adıyla Halk Eğitim üzerinden yapıldığını vurguladı. Özellikle bakanlığın bu modele çok önem verdiğine işaret eden Aydın, 'Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer'in, 'Okullar Hayat Olsun' projesiyle eğitim hizmetini okullar aracılığıyla halkın kapısına götürmeyi amaçlıyoruz. ' şeklinde konuştu. Balıkesir'in bu konuda şanslı olduğunu aktaran Müdür Aydın, bütün kurum kuruluşları ve STK'leri işbirliğine davet etti. Milli eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Dural da konuşmasında, hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin günümüzde büyük önem kazandığını bildirdi.

Dural, 'Kurslar, istihdama yönelik olmalı. Özellikle dezavantajlı gruplara yönelinmesi gerekiyor. Ayrıca sınavlara hazırlık kurslarına hız verilmeli, cezaevleri ve askeri birliklerdeki vatandaşlarımız da bu eğitimlerden yoksun bırakılmamalı. Halk Eğitim merkezlerimiz, tüm STK'lerle, sosyal hizmet kuruluşlarıyla, özel ve resmi kurum kuruluşlarla güzel çalışmalar, projeler yürütüyor. Özellikle Ana-Kız Okuldayız Kampanyası bu sene sona erecek. Bakanlığın bize verdiği hedefe henüz ulaşamadık. Bu konuda çok güzel çalışmalar yapılıyor fakat vatandaşlarımıza direkt hizmet götüren kurum ve kuruluşlardan bu konuda destek istiyoruz. ' dedi. Daha sonra Halk Eğitim Müdürü Canseven, faaliyetlerini anlatan bir sunum yaptı. Ardından katılımcılar istek, ihtiyaç ve önerilerini belirtti.