Balıkesir'de, 'Hayat Boyu Öğrenme' Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Balıkesir'de, hayat boyu öğrenme alanında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, aynı zamanda verimliliği artırmak amacıyla, "İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu" toplantısı yapıldı.

Balıkesir'de, 'Hayat Boyu Öğrenme' Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Milli Eğitim Müdürülğündeki toplantıya Vali Yardımcısı Selda Dural başkanlık etti.Hayat Boyu Öğrenme toplantısının açılış konuşmasını yapan milli eğitim müdür yardımcısı İbrahim Binay, 'Ana-Kız Okuldayız ' kampanyası hakkında bilgiler verdi. Binay, kurumsal veya bireysel hayat boyu eğitim ihtiyaçlarının halk eğitimlere bildirilmesini, bununla ilgili tüm kurum, kuruluşlar ve STK'larla işbirliği yapılabileceğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın da, 'hayat boyu öğrenme' faaliyetlerinin her geçen gün öneminin arttığını, eğitimin örgün ve yaygın eğitim olarak iki ana bölümde verildiğini söyledi. Halk eğitimlerin bu noktada çok önemli bir görev üstlendiğini kaydeden İbrahim Aydın, özellikle Milli Eğitikm Bakanlığı'nın bu modele çok önem verdiğini kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, 'Okullar Hayat Olsun ' projesiyle eğitim hizmetini okullar aracılığıyla halkın kapısına götürmeyi amaçladığını söyleyen İbrahim Aydın, Balıkesir'in bu konuda şanslı olduğunu belirtti. '

ANA-KIZ OKULDAYIZ ' HEDEFE ULAŞMADI

Toplantıda konuşan Valyi Yardımcısı Selda Dural da 'hayat boyu öğrenme' faaliyetlerinin günümüzde ayrı bir önem kazandığını belirterek önceden sadece biçki-dikiş kursu açılırken günümüzde bu istek ve ihtiyaçların değiştiğini vurguladı. Dural, 'Ne iş olsa yaparım ' devrinin bittiğini, işletmelerin kalifiyeli elemanlar aradığını belirtip Halk Eğitimlerin de bu doğrultuda programlarının değiştiğini söyledi. Vali Yardımcısı Selda Dural, halk eğitim kurslarının çoğunluğunun istihdama yönelik olması gerektiğini, bu kursların daha çok dezavantajlı gruplara yönelmesi gerektiğini, ayrıca sınavlara hazırlık kurslarına hız verilmesi, cezaevleri ve askeri birliklerdeki vatandaşların da bu eğitimlerden yoksun bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Halk Eğitim Merkezlerinin tüm STK, sosyal hizmet kuruluşlarıyla, özel, resmi kurum ve kuruluşlarla güzel çalışmalar içinde olduklarını ve projeler yürüttüklerini belirten Vali Yardımcısı Selda Dural, özellikle 'Ana-Kız Okuldayız ' kampanyasının bu sene sona ereceğini, Bakanlığın belirlediği hedefe Balıkesir'de henüz ulaşamadıklarını söyledi. Dural, güzel çalışmaların yapıldığını fakat burada vatandaşlar ve doğrudan hizmet götüren kurum kuruluşlardan bu konuda destek vermelerini istedi.Toplantıda Halk Eğitim Merkezi (HEM) müdürü Mustafa Canseven, merkez olarak yaptıkları çalışmaları anlatan bir sunum yaptı. Sunumdan sonra HEM tarafnıdan dağıtılanf ormları dolduran katılımcılar, istek ihtiyaç ve önerilerini belirttiler. 'İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu ' toplantısına, Garnizon Komutanlığı temsilcisi Piyade Yarbay İsmail Beger, İl Müftüsü Turgut Açari, İş Kur İl Müdürü Nazım Balcı, Balıkesir Beledilesi adına Ahmet İkiz, Balıkesir Üniversitesi'nden Doç. Dr. Abdullah Soykan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa İlin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halim Yalım, diğer daire müdürlüklerinden temsilciler, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar odası, İnşaatcılar Odası, sendikalar, Anneler Derneği, Balıkesir İş Kadınları Derneği (BAİKAD), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Marangozlar Odası ile Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası'ndan başkan veya temsilciler ktatılarak görüş ve düşüncelerini aktardılar.
Kaynak: İHA