Bağlarlı Kadınların Biçki-dikiş Kursu Devam Ediyor

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi, kadınların becerilerini gelire dönüştürebilecekleri kurslar vermeye devam ediyor.

Bağlarlı Kadınların Biçki-dikiş Kursu Devam Ediyor
Meslek edindirme projeleri kapsamında 20 kadın biçki-dikiş eğitimi görüyor. Biçki-dikiş kursuna katılım için yaş sınırı olmadığından dolayı her yaş grubundaki kadın katılabiliyor. Eylül ayından itibaren biçki-dikiş kursuna başlayan kadınlar, hafta içi her gün sabah ve öğlen grubu olmak üzere eğitim alıyor. Kadınların el emekleri göz nuru olan ürünleri ise açılacak sergilerde satışa sunulacak. Birçok alanda mahalleli kadınlara eğitim veren kadın evi, Haziran ayında da biçki-dikiş kursunu başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikalarını verecek. Yapılan kursa ilişkin bilgi verenKardelen Kadın Evi biçki-dikiş kurs hocalarından Derya Polat, ilk hafta 3-4 kişiyle kursa başladıklarını söyledi. Polat, 'Şu anda yaklaşık 20 öğrencimiz var. Öğrenciler için genelde bir yaş ortalamamız yok. Gelen hiçbir kadını geri çevirmiyoruz. Yeter ki hevesleri olsun. Öğrencilere şu veya bunu dikersiniz gibi bir anlayışa odaklanmıyoruz. Kadınların istedikleri çalışmaları yapıyoruz ' dedi

Kimi kadınların ev tekstili, kiminin de giyim üzerinde çalışmak istediğini ifade eden Polat, 'Herkesin kendi iradesine göre çalışmasına önem veriyoruz. İşi iyi öğrendikten sonra iş yeri açma imkanını yakalıyorlar. Çevreye, komşuya bir paça dikimi veya fermuar dikimi ile başlayarak tamamen para kazanmaya ve hayatlarını sürdürmeye odaklı yaşayan kadınlar olabiliyorlar ' dedi. Polat, kadınların ürettiklerini sene sonunda sergiler açarak Diyarbakırlıların beğenisine sunacaklarını vurguladı ve sergiler dışında da kadınların ürünlerini kendi mahallelerinde veya çevrelerine satarak para kazanmaya çalıştıklarını söyledi. Biçki-dikiş kursuna katılan Özgür Bozbey ise, 'Daha önce evde otuyordum çocuklarımdan dolayı. Kardelen Kadın Evi'nde kreşin olduğunu duydum. Çocuğumu kreşe bırakıp rahatlıkla gelip burada el işlerini ve aynı zamanda meslek öğreniyorum ' diye konuştu.
Kaynak: İHA