ATO Başkanı Bezci: Fransa Anayasa Konseyi, Kararıyla İnsanlığa Hizmet Etti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Fransa Anayasa Konseyi'nin inkar kararıyla ülkesine ve insanlığa hizmet ettiğini belirterek, "Bundan sonraki adım soykırım kararını kaldırmak olmalıdır" dedi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan ATO Başkanı Bezci, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy 'nin ülkesindeki 500 bin Ermeni 'nin oyunu almak için tarihsel gerçekleri saptırdığını belirterek, 'Bu karar düşünce ve insan haklarına aykırı bir karar çıkartmanın ne denli yanlış olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. 'dedi. Bu tür konularda boykot kararı almak yerine; stratejik plan çerçevesinde hareket etmenin daha büyük yarar sağlayacağını aktaran Bezci, şunları söyledi:

'İlk kez Fransa 'da Türkiye aleyhine kararı diplomatik yollarla Anayasa Konseyi 'nden bile olsa çevirmeyi başardık. Diplomatlarımıza ve Fransa 'daki Türk dostu parlamenterlere Türk iş dünyası adına teşekkür ederiz. Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ve siyasi bağların bu tür nedenlerle sarsılması ne Fransa ne Türkiye 'ye bir şey kazandırır. Fransa Anayasa Konseyi çok önemli bir adım atarak ülkesine ve insan haklarına hizmet etmiştir. '

ATO Başkanı Bezci, 'Ülkemiz ve milletimiz aleyhine uluslar arası düzlemde yürütülen girişim ve çalışmalar, planlı lobi faaliyetleri ile lehimize sonuçlandırılmıştır. Başarılı lobi faaliyetlerinden dolayı başta hükümetimize, iş dünyasına ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkürü borç biliyoruz. Bu millete hizmet eden herkese şükranlarımızı sunuyoruz. 'dedi.