Ap Başkanı Schulz, Atina'da Yunan Liderlerle Görüştü

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, "130 milyar Euro'luk kurtarma paketinin Yunanistan'a umut olduğunu ve ekonomisinde iyileşme ve ilerleme başlatmak için bir şans olacağını düşünüyorum" dedi.

Bir dizi ikili görüşmeler kapsamında Atina'da bulunan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Başbakan Lucas Papademos'un yanı sıra PASOK Genel Başkanı Yorgo Papandreou ve Yeni Demokrasi Partisi lideri Antonis Samaras ile bir araya geldi

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un Yunan liderlerle görüşmesinde Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) gelecek 130 milyar Euro'luk 2'nci kurtarma paketi hakkında karşılıklı görüş bildirdiği belirtildi

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan AP Başkanı Martin Schulz, 'AP başkanı olarak çok zor zamanlar da dahi Rum halkı ile olan dayanışmamızı ifade etmek istiyorum. Yunanistan'a yapılacak mali yardımlar Avrupa'nın çakarınadır. Son kurtarma paketi ülke ekonomisinde iyileşme ve ilerleme başlatmak için bir şans olacaktır. Dün Almanya tarafından da kabul edilen 130 milyar Euro'luk kurtarma paketinin Yunanistan'a umut olduğunu düşünüyorum. Ancak bu şu an için ülkede istikrarın sağlanması ve gençler içinistihdamın yeniden sağlanması adına yeterli değil. Yunanistan bu konuda Avrupa ülkeleri tarafından kaderine terk edilmemelidir. Ülkenin istikrarını ve yeniden güveninin kazanılması adına reformlar uygulanmalı ve ülkeye dış yatırımcının girmesinin sağlanması gerekmektedir. Avrupa sadece kesintileri değil aynı zamanda genç nesiller için yeni istihdam sahaları büyütmek adına yatırımlar yapmak zorundayız. Yunanistan güçlü bir ülke ve sanayi, turizm, enerji gibi sektörlerde önemli potansiyeli var. İnsanlarınsorunlarını çözmek ve aşmak için kendi kapasitelerine inanmaya teşvik etmek gerekir ' dedi.

Öte yandan, dün Almanya Federal Parlamentosu (Bundestag), Yunanistan'a verilecek 130 milyar Euro'luk 2'nci kurtarma paketini onaylamıştı.
Kaynak: İHA