Alevi Dernekleri Birlik Beraberlik Mesajı Verdi

Vali ve Alevi kanaat önderleri Karapınar'da Alevi vatandaşlara ait evlerin işaretlendiği yerlerde incelemede bulunarak, ortak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Alevi Dernekleri Birlik Beraberlik Mesajı Verdi
Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Alevi Kanaat Önderi Dede Ali Büyükşahin, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Mehmet Yapıcı, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adıyaman Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Hazer, Alevi Kültür Derneği Başkanı Rıza Demir kapıları işaretlenen evleri inceleyerek, ev sahipleriyle konuştu. Kapılara işaret konulan ailelere birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği ziyarette, Alevi kanat önderleri ve yetkilileri bu türprovakasyona gelmeyeceklerini belirterek, Adıyaman'ın Kahramanmaraş, Sivas ya da Çorum olmayacağını vurguladı. Vali Ramazan Sodan, yazı yazılan yerlerin çocuk boyunda olduğundan dolayı olayın basit bir olay olabileceği gibi provakasyon olabileceğini de belirterek, Alevi-Sünni herkesin bir arada olduğunu vurguladı.

Sodan, 'Biz Adıyaman'da birlik beraberlik huzur içersinde bütün kesimlerimiz yaşıyoruz. Herhangi bir huzursuzluk olmamıştır; herhangi bir niza ve kavga olmamıştır. Burada bir aradayız. Alevidernekleri, dedelerimiz, belediye başkanımız, emniyet yetkililerimiz burada ve hiçbir şikayetleri yok ' dedi. Alevi Kanaat Önderi Dede Ali Büyükşahin ise konuşmasında, 'Adıyaman'da ki hem etnik gruplar hem de ayrı mezhepten ve dinden olan insanlar birbirlerine hep hoşgörü ile bakmışlardır. Biz güvenlik güçlerine de çok güveniyoruz. Bu olaylar başka olaylara da meydan vermeyecektir. Herkes bu konuda duyarlı olacaktır ' diye konuştu.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, Adıyaman'da ki huzurun bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirterek, 'Herhalde Adıyaman'da ki huzur birilerini rahatsız etmektedir. Biz el elegönül gönüle vereceğiz, hiçbir zaman böyle bir huzursuzluğa meydan vermeyeceğiz ' ifadelerini kullandı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Mahmut Yapıcı ise, 'Adıyaman gerçekten çok huzurlu bir kenttir. Alevi'siyle Sünni'siyle bu güne kadar hep birlikte yaşadık ve yaşamayı devam ettireceğiz. Adıyaman'ın bir Maraş, bir Sivas olmasına Sünni'siyle Alevi'siyle birlikte buna meydan vermeyeceğiz, böyle bir şey olmaz. Bunu yapan insanlar bunu akıllarından çıkarsınlar akıllarından silsinler ' şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA