Adıyaman'da 'Kapılar İşaretlendi' İddiaları Üzerine Polis İnceleme Başlattı

Adıyaman Karapınar Mahallesi'nde bazı Alevi vatandaşların yaşadığı evlerin kapılarının işaretlendiği iddiaları üzerine polis inceleme başlattı.

Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Müslüman-Hristiyan olmak üzere birçok etnik yapı ve dine mensup vatandaşın huzur içinde yaşadığı Adıyaman'da bazı vatandaşlar sabah kalktıklarında evlerinin kapısında ve duvarlarında kırmızı renkli işaretler gördü. Tedirgin olan mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Polis ekipleri olay yerinde geniş çaplı inceleme başlattıktan sonra olayın gerçekleştiği geceye ait çeşitli iş yerlerinin güvenlik kameralarını gözden geçirdi. Bazı Alevi dernekleri de olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mahalle sakinleri, kapılarının işaretlenmesini Maraş olaylarına benzeterek, faillerin bir an önce bulunmasını istedi.

Konuyu yakından takip ettiklerini belirten Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman'ın huzur ortamını kimseye bozdurmayacaklarını söyledi. Sodan şu açıklamayı yaptı: 'Bazı evlerin bahçe kapılarına, bahçe duvarlarına bir takım harfler, rakama, çizgiye benzeyen, keçe kalemle yazılar yazıldığı görülmüş. Emniyetimiz bunları tespit etmiş, önce biz bunun bir çocuk tarafından yapılmış olabileceğini veya provokasyon amaçla da yapılmış olabileceğini düşündük. Sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Şekiller hiçbir şeye benzememekte, bir rakama, harfe, bir çizgiye benziyor gibi, rastgele çizilmiş şekiller. Bahçe kapılarında, bahçe duvarında veya evin kapısında son tespitlere göre 20-25 kadar evimizin bahçe duvarında bu tür çizikler görülmüştür. İlimizde herhangi bir huzursuzluk yoktur. İlimizde Türkiyemizde olduğu gibi bütün renkleri mevcut olmakla birlikte ne etnik ne mezhepsel herhangi bir huzursuzluk yoktur. Diyalog, irtibat gayet iyidir. Birlik beraberliği çok iyi bir şekilde devam etmektedir. '