Adıyaman'da Bazı Evlerin Kapısına Anlamsız İşaretler Konuldu

Adıyaman merkeze bağlı Karapınar mahallesinde Alevi vatandaşlara ait evlerin kapısına anlamsız şekiller ile işaretlendi.

Adıyaman'da Bazı Evlerin Kapısına Anlamsız İşaretler Konuldu
Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Müslüman-Hıristiyan olmak üzere birçok etnik yapı ve dine mensup kişilerin bir arada yaşadığı Adıyaman'da provakatif bir olay meydana geldi. Huzur kenti olarak bilinen Adıyaman'da, Alevilere ait olan 28 evin kapısına işaret kondu.

Sabah kalktıklarında evlerinin kapısında veya duvarlarında kırmızı renkli işaret gören mahalle sakinleri şaşkınlıklarını gizleyemedi. Tedirgin olan mahalle sakinleri durumu hemen polise bildirdi. Polis ekipleri olay yerinde geniş çaplı inceleme başlattıktan sonra olayın gerçekleştiği geceye ait çeşitli işyerlerinin güvenlik kameralarını inceledi.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan mahalle sakinleri kapılarının işaretlenmesini Maraş Olaylarına benzeterek, faillerin biran önce bulunmasını istiyor. Aşağı Karapınar mahalle Muhtarı Hamit Gürsu, mahallenin tedirgin olduğunu ve birkaç günden beri uyuyamadıklarını belirterek, 'Bütün mahalleli şunda tedirgin durumda. Mahalleli geceleri hiç uyumuyor tedirgindir. Çorumları yaşamayalım, Sivasları yaşamayalım, Maraşları yaşamayalım 'dedi.

Mahalle sakini bir vatandaş ise 'Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti hepimize yeter. Kardeşçe, özgürce hep beraber yaşayalım. Ne istiyoruz bir birimizden. Kimin eksik bir şeyi varsa Cenab-ı Allah vermiş, her nimetinden faydalanalım 'diye konuştu.

Vali Ramazan Sodan ise yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın huzur ortamını kimseye bozdurmayacaklarını vurgulayarak şunları söyledi: 'Karapınar Mahallesinde iki üç gün önce bazı vatandaşımın evlerinin kapılarına keçeli kalemle, bazı yazıyla şekiller çizilmiş. Zannediyorum bu bir yazı değil rast gele keçeli kalemle çizilmiş çizikler. Bu mahallemiz daha çok bizim Alevi vatandaşlarımızın çok olduğu yoğun olduğu bir mahalledir. Dolayısıyla ne amaçla yapıldığını bilmiyoruz. Fakat bir çocuk işi de olabilir. Emniyetimiz ve biz takipçiyiz. Bu rast gele çizikleri yazıların kimin tarafından yapıldığını tespit etmeye çalışıyoruz. Bizim ilimizdeböyle bir şey şimdiye kadar vaki olmamıştır. Birlik ve bütünlüğümüz devam etmektedir. Adıyaman ili birlik bütünlük yönünden tüm illere örnek gösterilecek bir durumdadır. Adıyaman'ımız da Türkiye'nin bütün renkleri vardır ama şimdiye kadar böyle bir ne etnik ne mezhepsel herhangi bir sürtüşme olmadığı gibi kavgada olmamıştır. Birlik beraberliğini huzur içersinde sürdürmektedirler. Adıyaman'ı kimsenin karıştırmasına fırsat vermeyiz.'
Kaynak: İHA