'Adanalılık Ruhu' Yeniden Canlandırılacak

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) tarafından, 'Adanalılık ruhu'nun yeniden canlandırıp yaşatabilme noktasında; 'I Love Adana' adı altında yeni bir proje hazırlandığı bildirildi.

'Adanalılık Ruhu' Yeniden Canlandırılacak
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sönmez, geçmişte kent insanının kendisini tanıtırken; “Adanalıyız” denildiğinde 'Adanalılık ruhu'nun farklı heyecanı ve ağırlığı yaşandığını, ancak bugün böylesi bir durumdan söz edilemeyeceğinin altını çizdi. Sönmez, 'Adanalılık ruhu'nu yeniden canlandırıp yaşatmak istediklerini ifade ederek, “Bunu yaparken de Adanalıların kendi değerlerini daha fazla sahiplenebilmesi amacıyla yola çıktık.

Sanatçımıza, işadamımıza, sanayicimize, basınımıza kısacası bütün değerlerimize; kendi toprağımızda yetişen meyvemize, pamuğumuza, kebabımıza, şalgamımıza daha fazla önem vermemiz gerektiğini düşünüyoruz” dedi.Tüm bu değerlerin öne çıkartılması gerektiği düşüncesi içinde olduklarını, bu kapsamda da bir yıldan bu yana bu tür bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Sönmez, ortaya konulan çalışmalarla birlikte; 'I Love Adana (Adana'yı seviyorum)' konseptli yeni bir proje hazırladıklarını kaydetti. Sönmez, “Bu projemizin promosyon malzemeleri yapıldı. Projemizi, kısa bir zaman içinde kamuoyuna sunacağız. Ortaya konulacak çalışmalarla birlikte Adanalılık ruhunu yeniden canlandıracağız. Konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunduk, Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş'un da fikirlerini alarak, projeyi çok kısa bir sürede hayata geçirip, Türkiye genelinde ses getireceğimize inanıyoruz” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA