Abd'li Yetkili: Mısır’da Yakalanan Kişinin El Kaide Lideri Olduğuna İnanmıyoruz

Amerikalı yetkili, bugün Mısır’da terör örgütü El Kaide’nin lideri Seyf El Adil olduğu iddiasıyla tutuklanan kişinin, El Adil olduğuna inanmadıklarını söyledi.

İsminin açıklamasını istemeyen yetkili AP 'ye açıklamasında tutuklamanın yanlış bir kimlik tespiti üzerine gerçekleştiğini; ancak Amerikalı yetkililerin Mısırlılarla birlikte çalıştıklarını kaydetti.

FBI sözcüsü William Carter da yakalanan şahsın kimliğinin doğrulanması için her türlü çabayı gösterdiklerini açıkladı.

Amerikan yönetimi tarafından El Kaide liderleri arasında gösterilen ve başına 5 milyon dolarlık ödül koyulan Seyf El Adil'in, Mısır'ın başkenti Kahire'de yakalandığı iddia edilmişti. Yakalanan kişi ise El Kaide ile bağlantısı olmadığını ve yanlış kişinin tutuklandığını savundu. Mısırlı havaalanı yetkilileri ile güvenlik yetkilileri, Mohammed İbrahim Makkavi adlı bir kişinin tutuklanarak sorguya alındığı bilgisini vermişti. Ancak havaalanında gazetecilere konuşan Makkavi ise kendisinin Seyf El Adil olmadığını ve 1989'dan beri El Kaide ile bağlantısının olmadığını savunmuştu.

El Kaide terör örgütünün önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen ve Usame Bin Ladin'in öldürülmesinin ardından lider kadrosuna yükseldiği ileri sürülen Seyf El Adil'in, 1998'de iki Amerikan elçiliğine düzenlenen bombalı saldırıların arkasındaki isim olduğu düşünülüyordu. Seyf El Adil, FBI'ın da en çok aranan teröristler listesinde bulunuyordu.