2012-YGS Öncesi Samsun'da Durum Tespiti

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il genelindeki 13 bin 380 12.sınıf öğrenci için bugün yaptığı "YGS'de Başarıyı Değerlendirme Sınavı" sorunsuz olarak tamamlandı

2012-YGS Öncesi Samsun'da Durum Tespiti
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Canik Başarı Üniversitesi tarafından Samsun'da ortaöğretim kurumlarındaki 13 bin 380 12. sınıf öğrenci için, Nisan 2012'deki YGS öncesi 'Başarıyı Değerlendirme Sınavı 'bugün yapıldı. Sınavın, 17 ilçede sorunsuz olarak tamamlandığı açıklandı.İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, beraberinde Müdür Yardımcısı Alican Usta ile birlikte İlkadım ve Canik ilçelerinde sınavın yapıldığı Samsun Anadolu Lisesi, 19 Mayıs Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Türk Telekom Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Okulları ziyaretinde öğrencilerin sınavla ilgili düşüncelerini dinleyen İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, 'Başarıyı Değerlendirme Deneme Sınavı'nın amacı derecelendirme yapmak değil. Sınavın amacı 2012-YGS öncesi öğrenme eksiklerini belirlemek ve bunların giderilmesi yönünde tedbirler almaktır. YGS öncesi başarı düzeyinin belirlenmesi için yapılan il geneli Başarı Değerlendirme Sınavı MEB sınav yönergeleri doğrultusunda 17 ilçemizde problemsiz olarak tamamlandı. Sınav sonuçları, konu analizli değerlendirme formları şekilde hazırlanılacak olup, formda öğrenci karnesi, sınıf ve okul karneleri, ilçe başarıları durumu, il geneli başarı durumu, ilçe sıralamaları ve okul sıralamaları yer alacak. Bu veriler doğrultusunda öğrenme eksiklikleri belirlenecek, zümre öğretmenler kurullarında konu değerlendirilerek gerekli tedbirler alınacaktır. Karadeniz'in ilk özel üniversitesi olan Canik Başarı Üniversitesi ile birlikte yapılan sınavda öğrencilerimize göstermiş oldukları disiplin ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyor, gönüllerindeki meslek için hedefledikleri bölümleri kazanmalarını diliyorum 'dedi.Sınavda 6 puan türünde ilk 3 dereceye giren öğrenciler önümüzdeki günlerde ödüllendirilecek.
Kaynak: İHA