10 Yıldır Atıl Duran Bina Öğrenci Yurdu Oldu

Trabzon'un Of ilçesinde Hayırsever işadamı Niyazibey Kundakçı tarafından yaptırılan ve 10 yıldır atıl durumda bulunan 8 katlı bina, Kaymakam Tuncay Sonel’in girişimleriyle yenilenerek Kur’an Kursu ve öğrenci yurduna dönüştürüldü.

Uzungöl yolu üzerinde bulunan ve 1000 metrekare alan üzerine kurulan Kur 'an Kursu'nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Of Kaymakamı Tuncay Sonel, 'Niyazibey amcamızdan Allah razı olsun. Rahmetli eşi adına yaptırdığı bu binada artık yavrularımız eğitim görecekler ve kendilerine bol bol dua edecekler. Bizleri kırmayıp binayı İlçe Müftülüğümüze bağışladığı için kendisine tüm Oflular adına şükranlarımı sunuyorum. ' dedi.

Sonel, İlçe Müftüsü Mehmet Genç, Kur 'an Kursu yöneticisi Alay Ak ile Dernek Başkanı Salih Altunışık 'a da binanın hizmete girmesi aşamasında yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, 'İnşallah burada yetişen yavrularımız ileride vatanına, milletine hayırlı işler yapacaklar. ' ifadelerini kullandı.

İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet vermeye başlayan Hacı Menşure Kundakçı Kur 'an Kursu'nda 80 öğrenci öğrenim görecek. 50 yatılı öğrencinin kalabileceği öğrenci yurdunun odaları 2 kişilik olduğu, binada normal ve engelli asansörü bulunduğu belirtildi.