1-7 Mart Muhasebe Haftası

TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, muhasebe meslek mensuplarının Muhasebe Haftasını kutladı.

TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, '3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Yasası'nın 1989 yılında Bakanlar Kuruluna sevk edildiği 1 Mart tarihi ülkemizde Muhasebe Günü olarak kutlanmaktaydı.

Ancak bu kutlamalar kapsamında Odalarımız tarafından gerçekleştirilen eğitim ve sosyal içerikli etkinlikler için bir günlük sürenin yetersiz kalması nedeniyle 1-7 Mart tarihlerinin Muhasebe Haftası olarak kutlanması teamülhaline gelmiştir. TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki 75 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odasına kayıtlı, 88 bin meslek mensubu, 16 bin stajyer ve 150 bin büro çalışanı ile sayısı 250 bini aşan muhasebe camiası bu senede çeşitli etkinliklerle Muhasebe Haftasını kutlayacak.

Yapılacak panel, seminer ve çeşitli toplantılarda mali müşavirlik mesleğinin önemi, gelişmesi ve sorunlarının yanı sıra ülkemizdeki genel ekonomik ve sosyal durum değerlendiriliptartışılacaktır ' dedi.

Küresel dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler, muhasebe, finansal raporlama, denetim gibi konuların öneminin her geçen gün artığını, sağlıklı ve güvenilir finansal raporlama, sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından biri haline geldiğini belirten TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, 'Bunların bir yansıması olarak, ülkemiz ticari hayatı 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanacak yeni Türk Ticaret Kanunu ile yeni baştan dizayn edilmiştir. Bu düzenleme ülkemiz ticari hayatı, finansal raporlama vedenetim sistemi için önemli bir değişim sürecinin başlangıcını oluşturacaktır. Her yeni düzenlemede olduğu gibi Yeni Türk Ticaret Kanunu'yla getirilen yeniliklere ve değişikliklere karşı da bir direnç gözlemlemekteyiz.

Tüm kurum ve kuruluşlar ile ilgili tarafların bu düzenlemenin arkasında kararlılıkla durması gerekmektedir. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile uluslararası uygulamaların, ülkemizde de uygulanmasının yolu açılmıştır. Uluslararası finansal raporlama standartlarının ve uluslararası denetimstandartlarının ülkemizde de uygulanması hem şirketlerimizin, hem ulusal göstergelerimizin güvenilirliğini artırarak, uluslararası yeknesaklığını sağlayacak, Türkiye'yi küresel dünya ile daha da yakınlaştıracaktır. TÜRMOB olarak bu yeni döneme, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla dayanışma içerisinde, birlikte hareket ederek girmek istiyoruz. TÜRMOB camiası olarak Yeni Türk Ticaret Kanunu'ndan beklentilerin hayata geçebilmesi için bu süreci önemsedik ve gereği gibi hazırlandık. Camiamız Yeni TürkTicaret Kanunun gereklerini yerine getirecek bilgi ve deneyime sahiptir ve bu sürece hazırdır ' dedi. 'Muhasebe meslek camiası 2012 yılında Muhasebe Haftasını, mesleki faaliyet ve sosyal etkinliklerin yanı sıra yoğun bir eğitim faaliyeti içerisinde geçirmektedir ' diyen Sanlı, 'Ayrıca 2012 yılı mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler için haksız rekabetle mücadele yılı olarak ilan edilmiş olup, bu doğrultuda çalışmalar yapılmaktadır. Muhasebe ve denetim alanında çalışan meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılacağı, kurum ve kuruluşlarımızın camiamızın sorunlarına daha da duyarlıolacağı bir yıl olması dileğiyle, meslektaşlarımızın Muhasebe Haftası'nı kutlarım ' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA