Yolu Kapanan Köydeki Hastayı Kurtarmak İçin Seferber Oldular

İnegöl'ü esir alan kar yağışı 58 köy yolunu ulaşıma kapatırken, ekipler ateşli hastalık geçiren yaşlı adamı hastaneye ulaştırmak için seferber oldu.

Yolu Kapanan Köydeki Hastayı Kurtarmak İçin Seferber Oldular
Ekipler ilçede 4 greyderle kapanan köy yollarını açmaya çalışırken, İnegöl Şantiyesi Ekip Şefi Yardımcısı Yusuf Atış, sabah saatlerinde 58 köy yolunun kapalı olduğunu söyledi. Kar kalınlığının köylerde 60 santimetre olduğunu ifade eden Atış, 'Yüksek kesimlere doğru kar kalınlığı 1 metreyi buluyor. Ekiplerimiz yüksek kesimlerde yol açma noktasında biraz zorluk çekse de sonuçta yollar açılıyor. Öğle saatlerine kadar 20'yi aşkın köy yolu açıldı. 38 köyümüz kaldı ' diye konuştu.

Yolu açma konusunda önceliği, hastası olan, cenazesi olan ve zor durumda olan köylere verdiklerini dile getiren Atış, 'Yol açma çalışmalarımız muhtemelen çarşamba akşamı biter. Bu gece saat 02.00'ye kadar çalışmalarımız sürecek. Biz ne kadar açsak da yarın sabah muhtemelen yine yollar kapanır. Sil baştan tekrar yol açmaya başlarız. Köylü vatandaşlarımızı zor durumda bırakmadan yolları açmaya devam edeceğiz ' ifadelerini kullandı.

YAŞLI ADAM İÇİN SEFERBERLİK

Öte yandan Kayapınar köyünde ateşli hastalık geçiren 65 yaşındaki Ramazan A.'ya ulaşmak için ekipler yoğun çaba sarf etti. Yolun açılmasının ardından, yaşlı adam köylülerin yardımı ile kucakta otomobile bindirilerek hastaneye götürüldü.

Köyün eski muhtarlarından Ekrem Uslu, bu sene kışın çok çetin geçtiğini belirterek, 'Köyümüz yüksek bölgede olduğu için kara maruz kalıyor. Yollarımız kapanıyor. Hastamız oldu, iş makinesi imdadımıza yetişti. Allah devletimize zeval vermesin ' dedi.
Kaynak: İHA