Yoğun Yağmura Rağmen Gökdere Barajında Aramalar Devam Ediyor

Adana'nın Kozan ilçesinde Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tünelinin kapağının patlaması sonucu suya kapılarak kaybolan işçilerin arama çalışmaları yoğun yağmura rağmen devam ediyor.

Bugün sabah saatlerinde kepçe operatörü Erkan Yiğen'in cesedine ulaşılması diğer kayıp yakınlarını da umutlandırdı.

Çalışmalar sırasında baraj gövdesinin yakınında bir vinç bulundu. Vinç operatörünün cesedinin bu bölgede olabileceği ihtimali üzerine çalışmalar yoğunlaştırıldı. İş makineleriyle toprak altından çıkarılan vinç çevresinde herhangi bir cesede ulaşılamadı.

Öte yandan bölgede 200 kişiden oluşan 35 ekip havadan, karadan ve nehir üzerinde botlarla arama çalışmalarını sürdürüyor. Adana'daki kurtarma ekiplerine Ankara, Gaziantep, Mersin, Diyarbakır ve Konya'dan takviye ekipler geldi.

Kazada kaybolan servis şoförü Mehmet Yılmaz'ın amca oğlu Mustafa Yılmaz 4 gündür gelip gittiklerini ama bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Yılmaz, 'Barajda kaçak olduğunun bilinmesine rağmen su tutulmuş. normalde kaçağın giderilmesi ve ondan sonra su tutulması gerekir. Bir ihmal yüzünden birçok ailenin ocağı söndü. Bir umut olarak her sabah gelip akşama kadar çalışmaları takip ediyoruz. İnşaallah en azından cesedine ulaşırız. ' dedi.