Vergi Haftasında Kan Bağışı Kampanyası

Ereğli Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından Vergi haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Kızılay Zonguldak Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kızılay Kan Bağışı otobüsünde düzenlenmesi planlanan kan bağışı kampanyası, olumsuz hava şartları nedeniyle vergi dairesi müdürlüğünde yapıldı. Kampanya ile ilgili bilgi veren Vergi Dairesi Müdürü Ergun Gülmez, kan bağışının önemine değindi. Gülmez, “Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde kan bağışı kampanyası da düzenledik. Düzenlediğimiz kan bağışı kampanyası belediye tarafından da anons edildi. Kan alma otobüsünde gerçekleştireceğimiz kan bağışı kampanyasını kar yağışı nedeniyle bina içine aldık. Kan bilindiği üzere çok önemli. Herkesin yılda en az 2 kere kan vermesi gerekiyor. Bizler de vergi haftası etkinliklerinde çok önemli olduğu ve insanlar için gerekli olduğundan dolayı etkinliğimize bu bağlamda almış olduk.” dedi.

Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Murat Babalık ise bu sene kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı bağış sayısında düşüş olduğunu, bu nedenle hastanelerin kan ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi. Babalık, “Ereğli Vergi Dairesi Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Kan bağışı ülke genelinde çok önemli. Özellikle kış şartlarının ağır geçtiği ilimiz ve ilçelerinde kan bağış sayısında oldukça düşüş oldu. Hastanelerin kan ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Bu nedenle kan bağışı kampanyalarının diğer kurum ve kuruluşlar tarafından da düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bugün bir başkasının ihtiyaç duyduğu kan, yarın bizlerin de önceliği olabilir. Bu nedenle de herkesi kan bağışı kampanyalarına destek vermeye davet ediyorum.” dedi.


Yapılan testlerin ardından Vergi Dairesi Müdürlüğü çalışanları ve vergi mükellefleri kan bağışında bulundu.