Vergi Haftası’nda Satso’dan Kayıtdışı’na Hayır Mesajı

27 Şubat 4 Mart tarihleri arsında bu yıl 23'üncüsü kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp ve beraberindeki daire müdürleri, SATSO’yu ziyaret etti.

Vergi Haftası’nda Satso’dan Kayıtdışı’na Hayır Mesajı
SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ağırlanan heyet, Vergi Haftası nedeniyle yaptıkları çalışmalar ve 2012 yılı hedefleri hakkında bilgiler verdiler.Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, “bu yıl vergi haftasının 23. yılını kutluyoruz” diyerek2011 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Vergi tahakkuku, tahsilatı ve tahsisatı konusunda önemli ve başarılı bir yıl geçirdik. Tahakkukta Türkiye genelinde 2010 yılında 41. Sırada iken 2011 yılında 22. İl tahsilatta ise 46. İl iken 13. İl olduk. Hedefimiz etkin idare, mutlu mükellef ve güçlü bir Türkiye 'dir. Ayrıca Sakarya olarak tahakkuk ve tahsilattaki başarımızı da artırarak devam ettirmektir” diyen Alp, artan mükellef sayısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Alp 2011 yılı 1 Ocak- 31 Aralık tarihleri arasında SATSO 'ya 1385 yeni kayıt yaptırdığını belirterek dolayısıyla bunun,vergi dairesine bağlı yeni 1385 mükellef demek olduğunu ifade etti.

Vergi Dairesi 'nin fiziki şartlarının düzeltilmesi konusunda SATSO 'nun verdiği desteklerden dolayı da teşekkürlerini sunan Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp SATSO Yönetim Kurulu üyelerine Vergi Haftası münasebetiyle mavi kurdela taktı.Vergi Haftası ile ilgili açıklamada bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Kalkınma ve ekonomik özgürlük için vatandaşlarımızın vergilerini tam olarak vermeleri önemlidir. 21 yıldır kutlanan Vergi Haftası toplumda vergi bilincinin geliştirilmesi amacı gütmektedir. Günümüzde tüm dünyada kamu giderleri vergi gelirleriyle karşılanmaktadır. Ülkemizde de bu böyledir ve genel bütçe gelirleri içerisinde en büyük payı vergi gelirleri oluşturmaktadırBirbirleriyle yarış halinde olan özel sektörümüzün değerli temsilcilerine ve iş adamlarımıza vergi bilincini aşılamalıyız. Çünkü kazancımızın büyük bir bölümünü vergi olarak devlete ödemek, kamu harcamaları açısından devlete güç verecektir. Kayıt dışı ekonomi haksız rekabete yol açmaktadır. Vergi ise bu haksız rekabeti önleyen en önemli etkenlerden biridir. Bu nedenle kayıt dışı ekonomi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve bağlı tüm Odalar mücadele etmektedir. Bizler de bu konuda mükelleflerimizi bilgilendirmeli ve bilinçlendirmeliyiz, kayıtdışı ekonomiyi kontrol altına almalıyız” dedi.

SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ise ' 'Vergi Dairesi ve Maliye bizim ciddi ortaklarımızdır ' 'diyerek mali disiplinin önemine dikkat çekti. Borazancıoğlu, yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere uygulanan yaptırımların yanı sıra yükümlülüklerini düzenli olarak yerine getiren mükellefler için de kolaylıklar sağlanması gerektiğini savundu. Ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.
Kaynak: İHA