Vergi Dairelerinden Gto’ya Ziyaret

Vergi Haftası dolayısıyla Gebze Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret eden İlyasbey ve Uluçınar Vergi Dairesi Yetkilileri Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ile görüştü.

Vergi Dairelerinden Gto’ya Ziyaret
Ziyarete İlyasbey Vergi Dairesi Müdiresi Selda Şimşek Baydere ve Uluçınar Vergi Dairesi Müdürü Adem Baydere ile vergi daireleri yetkilileri katıldı.

Kocaeli 'nin vergi sıralamasında Türkiye 'de İstanbul 'dan sonra 2. sırada yer aldığını belirten GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “bölgemiz devlet bütçesine önemli katkılar sunuyor. Bu konudaki duyarlı yaklaşımlarından dolayı üyelerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Vergisini düzenli ödeyen mükelleflere ödüllendirici bir sistemin getirilmesi gerektiğini vurgulayan Çiler; “ödüllendirme sistemini farklı ortamlarda yetkililere dile getirdik. Ancak bugüne kadar bu konuda önemli bir çalışma yapılmadı. Vergisini günü gününe ve tam ödeyen mükelleflere yüzde 2-3 oranında vergi indirimi sağlanabilir. Bunun da vergi ödeme konusunda özendirici olacağını düşünüyoruz” dedi.Teknolojik imkanlar doğrultusunda denetim mekanizmasının sağlıklı işlediğini ifade eden Uluçınar Vergi Dairesi Müdürü Adem Baydere; “teknolojik imkanlar ile birlikte varlıkları, harcamaları ve gelirleri tespit etmek artık daha kolay. Bölgemiz vergi konusunda oldukça duyarlı. Vergi konusunda Türkiye 'nin en önemli bölgelerinden biri. Bu bilinç ile çalışmalarımıza yön veriyoruz” dedi.
Kaynak: İHA