Van'da Prefabrik Ofis ve Eğitim Merkezi Açılışı

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın (SMMMO) inşası tamamlanan prefabrik ofis ve eğitim merkezi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Van'da Prefabrik Ofis ve Eğitim Merkezi Açılışı
Yalı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ofis ve eğitim merkezi için düzenlenen açılış törenine; Van Defterdarı Yücel Öz, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van Genç İş Adamları Derneği Başkanı Kadri Salaz, Van SMMMO Başkanı Yakup Simeklioğlu ile çok sayıda muhasebeci ve mali müşavir katıldı

Açılışta bir konuşma yapan Van SMMMO Başkanı Simeklioğlu, yaşanan depremlerden sonra evleri ve ofisleri hasar gören meslek mensuplarının çalışma ve barınma sorunlarını gidermek için TÜRMOB'un 750 metrekare alana sahip olan prefabrik ofislerin 220 bin, oda personeli ve oda hizmetleri için kullanılan 3 adet konteynırın 45 bin ve Erciş ilçesinde ofis hizmetlerinde kullanılan prefabrik ofislerin ise 60 bin TL olmak üzere toplam 325 bin TL'ye mal olduğunu ifade etti. Bu harcamaların tümünün TÜRMOB tarafındankarşılandığını da vurgulayan Simeklioğlu, depremden dolayı zor durumda kalan üyeleri adına TÜRMOB yönetimine teşekkür etti.

Daha sonra bir konuşma yapan TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ise, üyelerine kredi müjdesi verdi. Türkiye'de bir daha böyle bir depremin olmaması dileğinde bulunan Sanlı, 'Ateş düştüğü yeri yakar. Bu acıyı sadece yaşayanlar bilir ' dedi.

Her kurumun kendi camiasına sahip çıkması durumunda şehrin daha çabuk kalkınacağı prensibinden yola çıkarak üyelerine yönelik bu hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Sanlı, daha sonra üyelerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Kaynak: İHA