Vali Harput: Kentsel Düzenlemede Bursa İçin Özel Bir Yasa Hazırlığındayız

Bursa Valisi Şahabettin Harput, kentsel düzenleme noktasında Bursa için özel bir yasa hazırlığında olduklarını belirtti.

Bursa'da, 1-7 Mart 'Deprem Haftası ' münasebeti ile İl Afet Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı ve beraberindeki heyet, Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahabettin Harput, deprem konusunda insanların binalardaki teknik hassasiyete özen göstermesi gerektiğinin söyledi. İnsanların depremlerle birlikte yaşamayı öğrenmesi gerektiğini belirten Vali Harput, 'Binaların güçlenmesi ve tehlikeli binaların yıkılması için elimizden gelen katkıyı sunacağız. Japonya ile yapılan iş birliği sayesinde afet eğitim simülasyon merkezi projesi bitti. Burayı yıl sonuna kadar tamamlayıp hizmete açacağız. ' şeklinde konuştu.

Kentsel düzenleme noktasında Bursa ile alakalı özel bir hazırlık içinde olduklarını anlatan Vali Şahabettin Harput, şunları söyledi: 'Van depreminden sonra ülkemizde binaların güçlendirilmesi bir kez daha ön plana çıktı. Bunu fırsat bilerek Bursa 'yı yeniden ele almak durumundayız. Bursa kimlikli bir şehirdir. Bursa'da trafiği ile, altyapısı ile ciddi sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Kentsel düzenleme ile ilgili özel bir yasa sayesinde öncelikli Bursa'nın tertemiz, güvenli, huzurlu ve kimlikli bir şehir olarak yeniden ihya edilmesini istiyoruz. '

İl Afet Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı ise Deprem Haftası sebebiyle bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirterek, depremin Türkiye için çok önemli bir konu olduğunu söyledi.