Uyuşturucu Mafyası İnternette Mesaide

INCB 2011 yılı raporunda, Orta Amerika ile Karibik'in Kuzey ve Güney Amerika arasındaki uyuşturucu trafiğinde önemli bir transit merkezi olduğuna işaret edilerek, yasadışı yollardan ABD'ye giren kokainin yüzde 90'nın Meksika üzerinden taşındığının saptandığı bildirildi

Raporda, Meksikalı birçok uyuşturucu kartelinin güvenlik güçlerinin baskıları sonucu 'uyuşturucu operasyonlarını Orta Amerika'ya kaydırdığı' belirtildi. Batı Avrupa'daki kokain tüketiminin 2011 yılı içinde Güneydoğu ve Doğu Avrupa ülkelerine de sirayet ettiği belirtilen raporda, 'Avrupa'nın dünya kokain pazarında hala ikinci sırada yer aldığı' vurgulandı. Afganistan'da afyon üretiminin tüm önlemlere rağmen devam ettiği belirtilen raporda, ülkedeki Uluslararası Güvenlik Gücü'nün denetimlerine rağmen 2011 yılı içinde üretimde artış görüldüğü kaydedildi.

Bu arada Güney Amerika kaynaklı kokainin Afrika üzerinden Avrupa'ya girişinde de büyük artış gözlendiği belirtilen raporda, 'Batı Afrika ülkelerinin Avrupa'ya sevk edilen kokainde merkez olarak kullanıldığı' bildirildi.
Kaynak: AA