Üniversiteden Duvar Açıklaması

Bartın Üniversitesi, yıkılan istinat duvarı hakkında açıklamalarda bulundu.

Üniversiteden Duvar Açıklaması
Bartın Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, üniversite içinde yıkılan duvar ile ilgili olarak gerekli çalışmaların yapıldığı bildirildi.

Yoğun kar yağışı sebebiyle 22 Ocak 2012 tarihinde yıkılan istinat duvarı hakkında bazı basın organlarında yer alan haberler üzerine Bartın Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Koordinatörlüğü tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, olayın vuku bulduğu andan itibaren yıkılan istinat duvarı çevresinde gerekli tedbirlerin alındığı ve duvarın yeniden inşaası ile ilgili sürecin hemen başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, 'Bartın Üniversitesi Rektörlük binası önündeki 17 yıllık istinat duvarı yoğun kar yağışı sebebiyle 22 Ocak 2012 günü saat 03:10'da yıkılmıştır. Olaydan hemen sonra kampüse gelen Rektörümüzün yönetiminde güvenlikle ilgili tedbirler alınmıştır. Yapılan denetimler sonucunda duvar enkazının bu aşamada kaldırılmasının risk oluşturabileceği kanaatine varılmıştır. Duvarın yeniden inşaası ile ilgili süreç hemen başlatılmış olup, bu kapsamda yıkılan duvarın alanı ve çevresiyle ilgili zemin etüdü yaptırılmıştır. Duvar sistemi, zemin etüdü sonuçlarına göre düzenlenecek resmi rapor doğrultusunda projelendirilecek, hava ve zemin koşullarına göre en kısa zamanda inşaata başlanacaktır. Mevcut durum itibarıyla tehlike arz edecek bir durum bulunmamaktadır ' denildi.
Kaynak: İHA