Türkmenistan Devlet Başkan Yardımcısı Yegeleyev, Gökçek’i Ziyaret Etti

Türkmenistan Devlet Başkan Yardımcısı Akmırat Yegeleyev ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete Devlet Başkanı Yardımcısı Akmırat Yegeleyev yanı sıra İnşaat Bakanı Bayramov Cumageldi de hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Yegeleyev, Türkiye 'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Resmi bir ziyaret için Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte Başkent Ankara 'da bulunuyoruz” dedi. Türkmenistan 'ın başkenti Aşkabat 'ın dünyanın en güzel şehri olduğunu kaydeden Akmırat Yegeleyev, “Türklerin Aşkabat 'ın gelişmesinde çok büyük katkıları vardır. 100 'e yakın Türk şirketi fabrikadan tekstile kadar birçok alanda bu şehirde çalışmalarını sürdürüyorlar” diye konuştu. Aşkabat 'ın bağımsızlığının 20. yıldönümünde de Türk firmalarının buraya yapmış olduğu eserlerden örnekler veren Türkmenistan Devlet Başkanı Yardımcısı Yegeleyev, 'Tamamı beyaz mermerlerle kaplı şehrin açılışında Sayın Başkan sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. ' dedi.

Melih Gökçek ise konuk bakanın iki ülke hakkındaki sözlerine katıldığını ifade ederek, 'Sözlerinize ve bu duygularınıza katılıyorum. Biz iki devlet, tek milletiz, köklerimiz oradan geldi. Bunun idraki içindeyiz. Bu muhabbetin çok daha artması lazım. Onun için Sayın Devlet Başkanı 'nın geniş bir bakanlar grubu ile Türkiye 'ye gelmesi bizleri çok memnun etti. ' diye konuştu.


İki ülke ilişkileri arasındaki muhabbeti ve sevgiyi göstermek için şimdiye kadar hiç kimseye yapılmayan bir uygulamayla Ankara 'nın en büyük parkına Türkmenistan adının verildiğini belirten Başkan Gökçek, Parkın açılışının da yarın iki ülke Cumhurbaşkanlarının katılımıyla gerçekleştirileceğini kaydetti. Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, konuk Başkan yardımcısı Yegeleyev 'e özel işlemeli çini vazo ile tabak hediye etti. Konuk Başkan ise Başkan Gökçek 'e, ülkelerini temsil eden yöresel giysi ile Aşkabat 'ta yapılan inşaatların yer aldığı kartları hediye ederken, kartlardaki yerleri ise tek tek anlattı.