Traktör Sektörü, 2012'de Daralma Bekliyor

2011 yılında 60 bin adetlik net satış rakamına ulaşan traktör sektörü, 2012 yılında ise mevcut rakamları korumayı hedefliyor.

Traktör Sektörü, 2012'de Daralma Bekliyor
Otomotiv sektörünün öncü kuruluşlarından Erkunt Traktör, 2005 yılında başlatıp geleneksel hale getirdiği bakım günlerinin bu yılki açılışını Gaziantep'te yaptı. Erkunt Traktör bölge yetkili satıcı ve servisleri işbirliğiyle 2 Mart'a kadar 178 traktöre ücretsiz bakım yapmayı planlıyor. Erkunt Satış Sonrası Hizmetler ekibi tarafından arızalı olduğu tespit edilen traktörlerin yetkili servislere yönlendirileceği etkinlik, traktör kullanıcılarını doğru kullanım ve bakımın önemi hakkında olduğu kadar, kış koşullarında traktör kullanımı konusunda da bilgilendirmeyi hedefliyor.

Erkunt Traktör Satış Sonrası Hizmetler Müdür Yardımcısı Yalçın Sertel, 'Başarımızda koşulsuz müşteri memnuniyetini ana ilke edinmemizin payı büyüktür. Erkunt Traktör'ün en önemli ilkelerinden biri müşterisinin memnuniyetini en üst seviyede tutabilmektir. Bu memnuniyeti sağlamak için de yıllardır fabrika, yetkili satıcı ve servislerimizle yoğun bir çalışma içindeyiz. Bakım günleri, traktörlerin tamamen kontrolden geçirilmesinin yanı sıra, fabrika-çiftçi yakınlığını sağlaması açısından da çok önemli. Geleneksel Bakım Günleri kapsamında, bu yıl da Türk çiftçilerine yanlarında olduğumuzu hissettirebilmeyi ve onlara her koşulda destek verdiğimizi gösterebilmeyi arzu ediyoruz. Çiftçilerimizi dinlemek, önerilerini değerlendirmek, onları yerlerinde ziyaret etmek hem bize büyük mutluluk, hem de ilham veriyor. Çünkü Bakım Günleri vesilesiyle çiftçilerimizle birebir iletişimde bulunuyor ve onlardan gelen bütün önerileri değerlendirme fırsatı yakalıyoruz ' dedi.Sertel, konuşmasının sonunda Erkunt Traktör'ün piyasaya yeni sürdüğü modelleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.Erkunt Traktör Kurumsal ve Ticari İletişim Müdürü Bahar Ulutaş Terzioğlu da, Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu üretim tesislerinde üretilen Erkunt Traktörleri'nin, hiçbir dünya markasının lisansına bağlı kalınmadan, Türkiye'nin, Türk mühendisleri tarafından tasarlanmış ilk yerli tasarım, yakıt tüketimi noter huzurunda belgelenmiş ve 3 yıl garantili tek traktörü olduğunu kaydetti.

Traktör üretimine 2004 yılı Eylül ayında başlandığını belirten Terzioğlu, 'Satışlar kısa sürede Türkiye'nin büyük bir kısmına yayılmıştır. Türkiye çapında 93 yetkili satıcı, 158 satış noktası ve 295 yetkili servis ile yapılanmıştır. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi, ISG-OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetim Standardı Belgesi ve tüm traktör modellerine Avrupa Birliği Homologasyon Raporu almıştır ' diye konuştu.Türkiye'nin milli gelirinin yüzde 8,4'ünü tarımdan karşılandığını ifade eden Terzioğlu, şu bilgileri verdi:

'Türkiye'de 2011 yılında 60 bin adet traktör satıldı. 2005'te bin 400 adet traktör satışı yapan Erkunt Traktör ise 2011 yılında 6 bin 6 adet satış gerçekleştirdi. Yani Erkunt Traktör olarak sektörden daha fazla büyüdük. 2011 yılında Gaziantep'te bin 291 adet traktör satışı yapılırken bunlardan 104'ünü bizim traktörümüz oluşturdu. Türkiye'de yüzde 8,1 pazar payına ulaştık, önümüzdeki yıl bu rakamı yüzde 13'e çıkarmayı hedefliyoruz. 2012 yılında traktör sektöründe bir daralma bekleniylor. Biz de firma olarak ihracatımızı artırmayı, satış ve servis ağımızı tamamlamayı hedeflerken, mevcut satış rakamlarımızı korumayı amaçlıyoruz. 'Terzioğlu, Ziraat Bankası'nın kredi rakamları ve faiz oranlarını açıklamamasının traktör satışlarını olumsuz etkilediğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA