Tekstil Hırsızlığı Güvenlik Kamerasında

Esenler’deki bir depodan toplam değeri 1 milyon liraya ulaşan tekstil malzemesi çaldıkları iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Kamyonetle geldikleri depodaki malzemelerin çokluğu nedeniyle zanlıların 2 ve 3 seferde gerçekleştirdikleri hırsızlık, çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenler 'de bulunan bir tekstil atölyesinden 9 Şubat Perşembe günü 1 milyon liralık tekstil malzemesi çalındı. Soygunla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Bir kameraya yansıyan görüntülerde, zanlıların çaldıkları malzemeleri bir kamyonete yükledikleri tespit edildi. Kamyonetin gittiği güzergahlardaki iş yerlerine ait güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye alan polis, önce olayda kulanılan kamyonetin plakasını belirledi. Plakadan yola çıkan polis, zanlıların kimlik ve adresleri ile malzemelerin saklandığı Zeytinburnu 'ndaki depoya ulaştı.

Esenler ve Zeytinburnu 'nda gerçekleştirilen operasyonda, çete lideri olduğu ileri sürülen Davut Ç. 'nin (31) de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Zeytinburnu 'ndaki depoda ele geçirilen tekstil malzemeleri ise sahibine teslim edildi.


Asayiş Şube Müdürlüğü 'ndeki işlemleri tamamlanan 5 zanlı, Bakırköy Adliyesi 'ne sevk edildi.